Tahran’da Türkiye’nin ilk ticari ofisi hizmete açılacak

  • 06 Kasım 2016
  • 1.011 kez görüntülendi.
Tahran’da Türkiye’nin ilk ticari ofisi hizmete açılacak

Türkiye ekonomi bakanı Tahran’da Türkiye’nin ilk ticari ofisinin hizmete açılacağını bildirdi.

İRNA’nın haberine göre, ikili ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla üst düzey bir heyet başkanlığında İran’a gelen Türkiye ekonomi bakanı Nihat Zeybekçi, dün basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yakın bir tarihte etrafındaki ülkelerde 13  ticari ofis açacağını belirterek bunların ilkinin İran’da olacağını söyledi.

İki ülke arasında ticaret hacminin yıllık hedefinin 30 milyar dolar olduğunu belirten Zeybekçi, dün Tahran’da İran enformasyon ve telekomünikasyon bakanı Mahmud Vaezi ile oturumunda, iki ülkenin belirlenen programları hayata geçireceklerini söyledi.

Türkiye ekonomi bakanı, İran ve Türkiye arasında bazı konularda ihtilaflara rağmen, iki ülkenin ihtilafları bir kenara koyarak ikili, bölgesel ve uluslararası ilişkileri için çaba göstermeleri gerektiğini söyledi.

Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Türkiye-İran ilişkilerinde ticaretin gelişmesiyle birlikte bankacılığında gelişmesi lazım. İran bankalarının Türkiye’de, Türk bankalarının da İran’da faaliyet göstermesi için gerekli adımların atılması gerekiyor.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.