Tahran’da Yemen Direnişine Destek Konferansı, çalışmalarına başladı

  • 23 Kasım 2018
  • 1.202 kez görüntülendi.
Tahran’da Yemen Direnişine Destek Konferansı, çalışmalarına başladı

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutan Vekili Tuğgeneral Hüseyin Selami, Yemen’in Al-i Suud rejimi ve ABD politikalarının saplanıp kaldığı bataklık olduğunu belirtirken, Ayetullah Eraki, Yemen ve Filistin milletlerinin saldırganlar karşısında direniş gösterdiğini belirtti.

Yemen Halkının Direnişine Destek Uluslararası Konferansı’nda konuşma yapan Komutan Selami, İslam ümmetinin birleşik olduğunu ve direniş mantığının zafer kazanmak üzere olduğunu söyledi.

İslam İnkılabı’nın zaferiyle ABD’ye güçlü bir tokat vurulduğuna dikkat çeken Komutan Selami, Amerikalılar’ın İslam milletlerini yok etmeye çalıştıklarını ve İran yaptırımı, Suriye ve Yemen’deki savaş, Filistin halkının katliamının sürmesinin aynı politika doğrultusunda olduğunu vurguladı.

İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurultayı Genel Sekreteri Ayetullah Muhsin Eraki da konferansta yaptığı açıklamada, Yemen ve Filistin milletlerinin saldırganlar karşısındaki direnişine işaretle, ABD, Siyonist rejim ve Suudi Arabistan’ın masum Müslümanları katliam etme birlikteliğinin batıl güçlerin izmihlalini gösterdiğini vurguladı.

Yemen Halkının Direnişine Destek Uluslararası Konferansı bugün Tahran’da 35 ülkeden onlarca düşünür ve sivil aktivistin katılımıyla çalışmalarına başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.