Taht Revançi: Amerika Suriye’den çekilmeli

  • 18 Mayıs 2019
  • 1.502 kez görüntülendi.
Taht Revançi: Amerika Suriye’den çekilmeli

İran’ın BM daimi temsilcisi Mecid Taht Revançi, dün BM Güvenlik Konseyi’nin İdlib hakkındaki oturumunda yaptığı konuşmada, ‘Amerika’nın Suriye’de gayri meşru varlığına son vermesi gerektiğini’ söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Taht Revançi, Suriye’nin kuzeyinde yer alan İdlib’de Astana sürecindeki garantörlerin (Rusya ve Türkiye) ‘güvenli bölge’yi desteklediğini belirterek, ‘İdlib’de güvenli bölge  oluşturulmasının, Suriye devletinin teröristlerle bu bölgede mücadelesiyle bir irtibatının olmadığını söyledi.

İran temsilcisi, ”İdlib’de güvenli bölge oluşturulması, sivillerin korunması amacıyla geçici bir girişimdir  yoksa terörist gruplara mültecilik vermek için değildir’ dedi.

Taht Revançi, teröristlerin İdlib’de yüzbinlerce sivili rehin olarak tuttuklarını belirterek, ‘teröristlerin bölgeye hakim olmalarına ve onların askeri güçlere ve sivillere saldırılarını sürdürmelerine izin verilmemesi gerektiğini’ söyleyerek ‘aksi halde böyle bir durum teröristlerin  daha fazla sivili öldürmesine izin vermesi manasına’ geleceğini söyledi.

Suriye’nin kuzeyinde yer alan İdlib eyaleti, teröristlerin son üssü olarak biliniyor.

Suriye ordusunun İdlib eyaletini teröristlerden temizleme operasyonuyla birlikte, Amerika’nın liderliğindeki  batılı güçler Suriye ordusunun bu operasyonlarını durdurması için derhal yalan haberlerle propaganda saldırısına başladılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.