Tahtrevançi’den Trump’ın dışişleri bakan adayına nükleer tepki

  • 14 Ocak 2017
  • 975 kez görüntülendi.
Tahtrevançi’den Trump’ın dışişleri bakan adayına nükleer tepki

İran dışşileri bakanının Amerika ve Avrupa işleri yardımcısı Mecid Tahtrevançi, Amerika’ya nükleer anlaşmanın yeniden gözden geçirilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

ABD’nin seçilmiş başkanı Trump’ın dışişleri bakan adayı Rex Tillerson’ın nükleer anlaşmanın yeniden gözden geçirilmesine dair açıklamasına tepki gösteren Tahtrevançi,  İran İslam Cumhuriyeti’nin hiç bir zaman nükleer anlaşmanın yeniden gözden geçirilmesine izin vermeyecekleri gibi bu anlaşmanın  tarafının yalnızca İran olmadığını zira 6 ülkenin de bu anlaşmada taraf olduğunu söyledi.

Tahtrevançi, Viyana’da   son günlerde  yapılan nükleer anlaşma ortak komisyonu oturumuna  ve de Amerika’dan  İran aleyhindeki  yaptırımların nükleer anlaşmada etkisinin olmayacağına dair alınan yazılı garantiye işaretle; ”bu oturumda nükleer anlaşmanın en iyi şekilde yürürlüğüne vurgu yapılmıştır’ dedi.

İran dışişleri bakan yardımcısı,  Viyana’daki oturumda, bütün üyelerin nükleer anlaşmanın uygulanmasında kesinlikle bir sorun yaşamaması konusunda İran’la ortak görüşte olduklarını  söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.