Tam bir yıl önce; Kassam Tugayları İlk Kez Hayfa’yı R160 Füzesiyle Vurdu

  • 08 Temmuz 2015
  • 1.018 kez görüntülendi.
Tam bir yıl önce; Kassam Tugayları İlk Kez Hayfa’yı R160 Füzesiyle Vurdu

Tam bir yıl önce… Salı akşamı (8 Mayıs 2014) saat 22.06’yı gösterdiğinde Gazze’den işgal altındaki Filistin topraklarının kuzeyine bir füze atıldı. Bu öylesine sıradan bir füze değildi. Bu füzeyle Kassam Tugayları ilk kez 160 kilometre uzaklıkta bulunan Hayfa şehrini vuruyordu.

Düşmanın dayattığı savaşta Kassam yeni bir füzeyi denedi. Hamas’ın şehit komutanı Rantisi’nin isminin baş harfiyle isimlendirilen R160 füzesiyle Kassam düşmanı şaşkına çevirdiği gibi, onun güvenlik birimlerinin başarısızlığını da ortaya koydu.

Hayfa defalarca bu füzelerle sarsıldı. Âdeti olduğu üzere işgalci düşman kendi kamuoyunu kandırıp, füzelere karşı kurduğu Demir Kubbe Sisteminin bu füzelerden birçoğunu hedefine varmadan düşürdüğünü iddia ederken, Siyonist medya ve batılı kaynaklar füzelerden çoğunun şehrin göbeğine düştüğünü ve sistemin başarısız kaldığını ifade ediyordu.

Savaşın ilk günlerinde Filistin’in güneyinde barınamayan Siyonist yerleşimciler kuzeye akın ettiler. Burada daha güvende olacaklarını düşünüyorlardı. Ancak Kassam’ın R160 füzeleri Hayfa’yı vurunca birçoğu Filistin dışına kaçarken, kalan milyonlar sığınaklarda yaşamak durumunda kaldı.

Mütevazı imkânlarla direnişi sürdüren Kassam önce birkaç kilometrelik Kassam1 füzesini yaptı. Bunu birinci intifada zamanında kullandı. Ardından M75, ardından S55, R160 ve J80 füzelerini geliştirerek, son savaşta bunların menzilini 160 kilometreye kadar çıkarmayı başardı. Günler Kassam’ın düşmana ne tür sürprizler hazırladığını kuşkusuz gösterecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.