Taşeron Şirketin Sahibi Sözleşmeyi Feshederek Ortadan Kayboldu…

  • 03 Ocak 2015
  • 609 kez görüntülendi.
Taşeron Şirketin Sahibi Sözleşmeyi Feshederek Ortadan Kayboldu…
KAHRAMANMARAŞ’ta bir tekstil fabrikasının işlerini kiralayan taşeron şirketin sahibi Cemal S., sözleşmeyi feshederek ortadan kayboldu.aşeron 
İşten çıkarılan ve 2 aydır maaşlarını alamayan 370 işçi ortada kaldığını öne sürerek fabrika önünde eylem yaptı.

Kent merkezindeki bir tekstil fabrikasının işlerini kiralayan taşeron firma sahibi Cemal S., iddiaya göre, fabrikayla sözleşmesini feshederek ortadan kayboldu. Firma sahibinin ortadan kaybolmasının ardından 370 işçi iki aylık maaşları yatırılmadan işten çıkarıldı. Öğle saatlerinde toplanarak yıllarca çalıştıkları fabrika önüne yürüyen aralarında bedensel engellilerin de bulunduğu işçiler, basın açıklaması yaparak maaşlarının yatırılmasını istedi.

İşçiler adına konuşan Yaşar Hayva, kış ortasında mağdur olduklarını belirterek, yetkilerin kendilerine yardım etmesini istedi. Hayva, şunları söyledi:

“Bizim son iki aylık maaşlarımızı kimden alacağız bilmiyoruz. Bazı arkadaşlarımız bireysel olarak avukat aracılığıyla hukuki yola başvurdu. Biz de toplu olarak pazartesi hakkımızı arayacağız. Herkesi aradık. Kimseden bir cevap alamadık. Sonuç yok. Lütfen bu kadar insanın kirası var, okuyan çocuğu var, erzakı var. Bu insanlar sadece el emeğiyle çalışıyor. Savunduğumuz şey sadece maaşlarımız. 2 aydan beri maaşlarımızı alamıyoruz. Taşeron işverenimiz kaçmış gitmiş. Bu insanların günahı yok. Biz sadece maaşlarımızı almak istiyoruz. Biz dilenmiyoruz, hakkımızı istiyoruz. Kimseden sadaka istemiyoruz, sadece emeğimizin hakkını istiyoruz.”

İşçiler basın açıklamasının ardından evlerine döndü.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.