Tayland Anayasa Mahkemesi üyeleri Ayetullah Cenneti’yle görüştü

  • 11 Temmuz 2017
  • 1.285 kez görüntülendi.
Tayland Anayasa Mahkemesi üyeleri Ayetullah Cenneti’yle görüştü

Ä°ran Anayasayı Gözetleme Åžurası sekreteri Ayetullah Ahmed Cenneti, Tayland Anayasa Mahkemesi üyeleriyle görüşmesinde, Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti’nin gücünün Ä°slam dininden kaynaklandığını söyledi.

Ä°RÄ°B muhabirinin bildirdiÄŸine göre, Ayetullah Cenneti, dün Tahran’daki sözkonusu görüşmede, Tayland Anayasa Mahkemesi ve Ä°ran Anayası Gözetleme Åžurası’nı genel olarak mukayese ederken, ”Ä°ran Anayasayı Gözetleme Åžurası’nın, Taylanda Anayasa Mahkemesi gibi, kanunların onaylanması sürecinde gözlemcilik ettiÄŸini ama bunun tek farkının olduÄŸunu onun da, kanunların dini açıdan dikkate alınmasında gözlemciliÄŸi olduÄŸunu belirterek,  bundan dolayı Ä°slam’a uygun olmayan kanunların onaylanmasını önlediÄŸini söyledi.

Ayetullah Cenneti, Anayasayı Gözetleme Åžurası’nın  görevlerinden bir diÄŸerinin de, milletvekilleri, cumhurbaÅŸkanı adaylarının yetkilerini belirlemek ve seçimlere gözlemcilik etmek olduÄŸunu söyledi.

Tayland Anayasa Mahkemesi baÅŸkanı Norak da, sözkonusu görüşmede, Ä°ran’ın Ä°slam inkılabının zaferinden geçen 40 yıllık süreçte  ciddi bir geliÅŸme kaydettiÄŸini belirterek, barış ve kalıcı istikrarda önemli rol oynadığını söyledi.

Norak ayrıca, Ä°slam’ı, Ä°ran’ın güçlenmesindeki en önemli faktör olarak nitelerken, ”beraberindeki heyetin, Ä°ran Anayasayı Gözetleme Åžurası’nın  tecrübelerinden yararlanmak Ä°stedikleri’ temennisini dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.