Tayyibniya: İran Modern İpek Yolu Projesinde yer alacak

  • 16 Mayıs 2017
  • 1.319 kez görüntülendi.
Tayyibniya: İran Modern İpek Yolu Projesinde yer alacak

İran Ekonomi ve Maliye Bakanı, İpek yolunun bir parçası olması hasebiyle İran’ın Modern İpek Yolu Projesindeki konumunun çok güçlü olacağını ve yakın işbirliğinde bulunacağını bildirdi.

İRNA’ya açıklamada bulunan İran Ekonomi ve Maliye Bakanı Ali Tayyibniya Çin’in başkenti Pekin’de “Tek Kuşak-Tek Yol” konferansının düzenlenmesine temasla, bu projenin hayata geçmesinin tüm ülkeler için yararlı olacağını bildirdi.

Çin’de düzenlenen  “Tek Kuşak-Tek Yol” konferansına bir çok ülkenin en üst düzeyde katıldığını hatırlatan ve bu konferansta dile getirtilen görüşlerin, ülkelerin “Modrn İpek Yolu” projesini ciddiye aldıklarını bildiren Tayyibniya, kendisinin İran İslam Cumhuriyetinin resmi temsilcisi sıfatıyla  “Tek Kuşak-Tek Yol” konferansına katıldığını bu konferansın kapanış belgesini öteki ülkelerin temsilcileri ile birlikte imzalayacağını bildirdi.

“Tek Kuşak-Tek Yol” konferansı 14-15 Mayıs tarihlerinde 130 ülke ve 70 uluslararası kuruluştan 1500 delegenin katılmasıyla Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenmekte.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.