Tedmur’un Güneyinde Bulunan Birkaç Bölge Daha IŞİD’den Kurtarıldı

  • 11 Haziran 2017
  • 1.113 kez görüntülendi.
Tedmur’un Güneyinde Bulunan Birkaç Bölge Daha IŞİD’den Kurtarıldı

Suriyeli kaynaklar, Tedmur’un güneyinde bulunan birkaç bölgenin daha IŞİD’den kurtarıldığını ve Suriye savaş uçaklarının IŞİD terör örgütünün Hammah’ın doğusunda bulunan noktasına saldırdığı haberini verdi.

Tesnim Haber Ajansının bildirdiğine göre Suriye Ordusu, Tedmur’un güneyinde bulunan el-Abasiye bölgesi ve Zenobia eserleri teröristlerin işgalinden kurtardı.

Suriye Ordusu ayrıca Dehlun ve Taratu-l Aleb Dağını kurtararak el-Harab Dağına doğru ilerleme kaydetti.

Halep’te de Suriye Ordusu destek kuvvetleri güneydoğudaki operasyonun başlangıcında, 37 ilçeyi ve çiftliği teröristlerin işgalinden kurtardı.

Bir askeri kaynak da konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: Kurtarma operasyonunda 500 IŞİD’li terörist öldü, yüzlercesi yaralandı ve 6 tank ve 2 araç imha edildi. Suriye Ordusu güçleri yine düşman tarafından bomba yüklenmiş 3 İHA’yı düşürdü. Mühendis Birliği Güçleri de şuan kurtarılan bölgelerde teröristlerce tuzaklanmış mayın ve bomba düzeneklerini bulma ve imha çalışmalarını sürdürmektedir.

Hammah dolaylarında da Suriye Ordusu Güçleri, Eserya geçiş noktasının doğusundaki IŞİD teröristlerini hedef aldı ve teröristlerin el-Semeliye-Eserya hattını ele geçirme çabalarını engelledi. Operasyonda teröristlerin el-Selemiye’nin batısında bulunan silah ve mühimmat deposunu imha etti.

Bir başka haber ise, Suriye savaş uçakları Ebu Cebilat, Akirbat, Hermele, Tebare, el-Meriaye köylerinde IŞİD teröristlerine ait hareket noktaları ve merkezleri bombaladı.

Suriye’nin doğusunda, Suriye Ordusu Güçleri IŞİD teröristlerinin el-Banurama çevresinde orduya ait noktaya yaptığı saldırıyı geri püskürttü ve IŞİD teröristlerinin işgal ettiği tüm bölgeleri geri aldı.

Öte yandan, Amerikan savaş uçaklarının Deyezor’un doğu kısmındaki el-Meydain’e yaptığı saldırıda 30 sivil hayatını kaybetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.