Tek taraflı yaptırımlar küresel ekonomiyi olumsuz etkiliyor

  • 03 Kasım 2018
  • 1.652 kez görüntülendi.
Tek taraflı yaptırımlar küresel ekonomiyi olumsuz etkiliyor

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, 18. D-8 Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda konuşma yaptı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Antalya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 18. D-8 Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda konuşma yaptı.

Bakan Zarif’in konuşmalarından satır başları şu şekilde:

– D-8 Gelişen Ülkeler Teşkilatı, 20 yıl boyunca üyelerin arasında etkin ekonomik işbirliğinin sağlanmasına yol açmıştır.

– D-8, bu organizasyonun yetenekleri ve çıkarlarına dayanarak, ortak hedeflerin gerçekleştirilmesi için birçok fırsat sunan birer platform olarak kabul edilir.

– İran olarak D-8’in 2020- 2030 yılları arasındaki dönemine ışık tutacak ve ticaret, tarımcılık ile gıda güvenliğini kapsayan 10 yıllık yol haritası taslağını olumlu karşılıyoruz.

– Tek taraflı ticaret önlemleri, ticarette misilleme kararı ve ekonomik yaptırımlar küresel ekonomiyi kötü yönde etkilemiştir. Böyle bir durumda, D-8 çerçevesinde ekonomik ve ticaret alanında çok taraflılığı güçlendirmek bizim için her zamankinden daha fazla gereklidir.

– D-8 ülkeleri arasında bölgesel ticareti artırmak için bankacılıkta kolaylaştırıcı finansal mekanizmaları bulmamız şart.

– Özel sektörün ticaret, yatırım, sanayi, tarımcılık ve turizm gibi alanlarda dahil olması gerektiğine inanıyorum.

– Ekonomik büyümede enerjinin kilit rolüe sahip olduğunun farkındayız. Dolayısıyla bu sektörde diğer üyelerle işbirliğimizi derinleştirmeye kararlıyız.

– Dünyadaki en büyük petrol ve doğalgaz rezervlerinden birine sahip olan İran İslam Cumhuriyeti, uzun vadeli işbirliği kapsamında küresel enerji güvenliğine katkı sağlamaya hazırdır. Ayrıca deniz, demiryolu ve karayolu altyapısında ortak projeler yürüterek uluslararası transit koridorlarının kapasitesini artırmak istiyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.