Tekfirci ve Kiralık Teröristlere, Suriye’de Ağır Darbeler Vuruldu

  • 17 Mayıs 2016
  • 907 kez görüntülendi.
Tekfirci ve Kiralık Teröristlere, Suriye’de Ağır Darbeler Vuruldu

Suriye Ordu birlikleri dış güçlerden destek alan tekfirci ve kiralık teröre karşı operasyonlarını başarıyla sürdürürlerken; elebaşları, cephaneleri ve saha komutanlarıyla ağır kayıplara uğratmaya devam etti.

DEYREZZOR:

SANA’ya açıklama yapan askeri bir kaynak; hava güçlerinin Deyrezzor Kenti Sanayi Semti ve Deyrezzor Havalimanı batısında IŞİD’in siper ve toplanma yerlerini hedef almalarıyla çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürüp komuta karargahları, havan ve top rampalarının yanı sıra bir kısmı ağır makineli silahlarla donatılmış araçlarını yükleriyle birlikte imha ettiklerini ifade etti.

HOMS:

Bu arada askeri kaynak hava güçlerinin Homs kırsalının doğusu Şair Petrol Sahası ve Tedmur kırsalının kuzeyinde IŞİD Örgütüne ait bir kısmı ağır silahlarla donatılmış birçok aracı taşıdıkları terörist ve cephaneyle birlikte imha ettiklerini belirtti.

Günün ilerleyen saatlerinde açıklama yapan bir kaynak; ordu birliklerinin Halk Savunma Güçleriyle işbirliği içinde Homs kırsalının doğusu Şair Petrol Sahasının batısında Savvan Tepesini tekfirci çetelerden temizleyip kontrollerine geçirdiklerini aktardı.

Homs kırsalının kuzeyinde de ordu birliklerinin bir askeri noktaya saldırmaya çalışan Nusra Cephesi ve ‘Ahrar el Şam İslami Hareketi’ne tabi terör gruplarıyla çatışmalara girdiklerini belirten kaynak; aralarında ‘Ebu Sanad’ ve ‘Ebu Asil’ kod adlarıyla bilenin 2 terör komutanın bulunduğu birçok teröristi öldürdüklerini sözlerine ekledi.

HAMA:

Öte yandan askeri kaynak; ordu birliklerinin Hama kırsalının güneyi Hur Binafseh Bölgesinde askeri noktalara saldırmaya çalışan Nusra Cephesine tabi terör gruplarıyla şiddetli çatışmalara girdiklerini beyan etti. Kaynak; çatışmalarda aralarında bariz saha komutanlarının bulunduğu çok sayıda teröristin ölü ve yaralı düşürülüp havzalarında bulunan silah ve mühimmatlarının da imha edildiğine dikkat çekti.

ÅžAM KIRSALI:

Diğer yandan saha kaynakları SANA’ya açıklamalarında; bugün sabah saatlerinde Şam kırsalının güneybatısı Han el Şiyh Beldesinin batısında Nusra Cephesi ve ‘Fatihler Tümeni’ne tabi terör çetelerle şiddetli çatışmalara giren ordu birliklerinin; geneli Nusra Cephesinden birçok teröristi öldürüp ağır makineli silahla donatılmış 2 aracı yükleriyle birlikte tamamen yok ettiklerini aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.