Tel Aviv’de Netanyahu karşıtı protesto

  • 04 Mart 2019
  • 1.493 kez görüntülendi.
Tel Aviv’de Netanyahu karşıtı protesto

Terör rejimi İsrail’de başbakan Netanyahu aleyhinde Tel Aviv’de gösteri düzenlendi ve toplanan yüzlerce kişi, hakkında yolsuzluk soruşturması açılan başbakan Netanyahu’yu istifaya davet etti.

Göstericiler, Habimah Meydanı’ndan Netanyahu’nun liderliğini yaptığı Likud Partisi binasının bulunduğu King George Caddesi’ne yürüdü.  Göstericiler, “Netanyahu için gitme zamanı”, “Suç Bakanı” gibi ifadelerin yer aldığı dövizler taşıdı.

Başkent Tel Aviv’deki Netanyahu karşıtı gösteriler, İsrail Başsavcısı Aviçay Mendelblit’in Netanyahu hakkında 3 ayrı soruşturma dosyasına dair kesin olmayan kararını açıklamasının ardından geldi.

Irkçı rejim İsrail Başsavcısı Aviçay Mendelblit, Netanyahu hakkında, “yolsuzluk, rüşvet ve görevi kötüye kullanma” suçlamalarıyla dava açmadan önce savunma yapabilmesi için Başbakan’ı dinleyeceğini aktarmıştı.

Öte yandan Eski İsrail Genelkurmay Başkanı ve İsrail Direnç Partisi lideri Benny Gantz, Netanyahu’ya istifa çağrısı yaparak, “Masum olduğunu kanıtlarsan o zaman milletin hizmetine başı dik dönebilirsin” ifadelerini kullanmıştı.

Irkçı İsrail polisi, geçen yıllarda rüşvet aldığı, görevini kötüye kullandığı ve yolsuzluğa bulaştığı iddialarıyla Netanyahu hakkında 4 soruşturma başlatmıştı. Soruşturmaları tamamlayan polis, bir dosyada Netanyahu’yu aklarken, diğer 3 dosyayı Başbakan hakkında dava açılması önerisiyle geçen yıl Başsavcılığa göndermişti.

Netanyahu’nun avukatları ocak ayında Başsavcı ile görüşerek soruşturmaya dair kararını seçimden sonra vermesini önermiş ancak Mendelblit kararını seçimden önce açıklamasının önünde herhangi bir yasal engel olmadığını dile getirerek bu öneriyi reddetmişti.

İsrail Başbakanı, 4000 numaralı telekomünikasyon yolsuzluğu soruşturması kapsamında Shaul Elovictch’in sahibi olduğu “Bezeq” medya şirketine ait “Walla News” adlı internet sitesinde, Netanyahu ailesi lehine haberlere yer verilmesi karşılığında söz konusu şirkete 276 milyon dolar değerinde mali imtiyaz sağlamakla suçlanıyor.

1000 numaralı dosyada ise, Netanyahu’nun 2007 ile 2016 yılları arasında iş adamlarından “hediye” adı altında 283 bin dolar değerinde puro, şampanya, mücevher ve uçak bileti aldığı iddia ediliyor.

2000 numaralı dosyada da Netanyahu hakkında “rüşvet aldığı, yolsuzluk yaptığı ve görevini kötüye kullandığı” suçlamaları yer alıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.