Tel Refat Ahalisi Teröristlerin ve Destekçilerinin İddialarını Yalanladı

  • 29 Mart 2018
  • 904 kez görüntülendi.
Tel Refat Ahalisi Teröristlerin ve Destekçilerinin İddialarını Yalanladı

Halep kırsalında dış güçler ve onlara tabi kiralık teröristlerin Afrin Bölgesine 20 Ocak tarihinden beri devam eden saldırılarının yanı sıra teröristlerin sivillere ait evleri, işyerlerini ve kamu mülklerini yağmalayıp gasp etmeleri ardından on binlerce sivil vatandaş Tel Rıfat Beldesine tehcir edildi.

Tel Refat Belde ahalisi beldenin muhtelif bölgelerini görüntüleyen SANA muhabirine açıklamalarında; dış güçler ve ona tabi kiralık teröristlerin Afrin Bölgesine uluslar arası kanunlar ve insani ilkelere aykırı alçak bir saldırı olduğunu belirtti.

Dış güçler ve yandaş medya araçlarının yanı sıra terör örgütlerin Tel Refat Beldesine ilişkin öne sürmeye çalıştıkları haberlerin aslı gerçeği olmadığını vurgulayan belde ahalisi; beldelerini ordu birlikleri ile omuz omuza savunmaya hazır olduklarını belirtti.

Tel Refat Beldesinde vatandaşları ordu birliklerine mutlak desteklerini ifade ederlerken, düşman güçler ve yandaş medyalarının tüm bu asılsız yalanları öne sürmekle ulusalcı azimlerini sabote etmeyi amaçladıklarını kaydetti. Vatandaşları söz konusu tarafların Suriye ve halkına savaşın başından beri gerçekleri çarpıtıp kamuoyunu kandırdıklarını, belde halkını kandırıp onları tehcir edemeyeceklerini söylediler.

Beldede normal yaşamlarını sürdürdüklerini ifade eden vatandaşlar; belde ve ahalisinin günlük yaşamını normal bir şekilde sürdürdüklerini belirtti.

Tel Refat Beldesinin farklı bölgelerinde dolaşıp görüntüler alan SANA muhabiri ise; belde halkının normal bir yaşam sürdürdüklerini, çarşı pazarlarda alış verişin de gayet normal olduğunu aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.