Telafer’in İşgalden Kurtulması Uzun Sürmeyecektir

  • 26 Ağustos 2017
  • 1.550 kez görüntülendi.
Telafer’in İşgalden Kurtulması Uzun Sürmeyecektir

Irak Haşdi Şabi komutanlarından olan Hadi el-Amiri el-Alem kanalı ile yaptığı röportajda şöyle konuştu: “IŞİD’li teröristlerin Telafer’in merkezine kaçmalarının ardından, Iraklı güçler söz konusu şehrin merkezine girmek için tamamen hazırlandı.”

El-Amiri açıklamasını şöyle sürdürdü: “Belirlenmiş programımıza göre; çok iyi bir ilerleme sağladık. Bu operasyonun hızının aynı düzeyde devam etmesini umuyoruz. İnşallah arındırma operasyonunun hızlı bir şekilde gerçekleşmesini tahmin ediyoruz. Biz en kötü ihtimaller için hazırlıklıyız ve şimdiye kadar hiç bir operasyon gerçekleştirmeyen düşmanın şehrin içine geri çekildiğini tahmin ediyoruz. Düşmanın şehrin içinde savaşmak istediğini tahmin ediyor, bu konuyu tamamen göz önünde bulunduruyoruz ancak birçok eksen mevcuttur dolayısıyla düşmanın Telafer’de pek fazla direnebileceğini düşünmüyorum. Biz buna benzer birçok deneyime sahip olmakla beraber, Haşdi Şabi ile ordudaki kardeşlerimizin, Federal polisin ve terörizme karşı mücadele güçlerinin katılımını göz önünde bulundurduğumuzda, en az sayıda kayıp verip hızlı bir şekilde zafer elde edeceğiz.”

El-Amiri açıklamasını şöyle bitirdi: “Güçlerimizin arasında çok iyi bir koordinasyon hakimdir ve bu bizim ordu veya federal polis veya terörizme karşı mücadele güçlerindeki kardeşlerimiz ile beraber savaştığımız ilk operasyon değildir. Biz uzun savaşlarda yan yana savaştık ve aramızda çok iyi bir koordine ve anlaşma hakimdir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.