Telaviv, İsrail-Arabistan arasında demiryolu projesi peşinde

  • 13 Temmuz 2017
  • 1.084 kez görüntülendi.
Telaviv, İsrail-Arabistan arasında demiryolu projesi peşinde

Siyonist İsrail İstihbarat ve Ulaştırma Bakanı, tüm bölge ülkelerine ulaşabilme imkanını oluşturma amacıyla Hayfa Limanını Ürdün ve Arabistan’a bağlayan demiryolu hattı planına değinerek, bu planın tekrar icra edilmeye başlandığını bildirdi.

Siyonist İsrail Rejimi İstihbarat ve Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz, Ürdün ve Arabistan arasında kurulacak olan yük trenlerinin hattı ile ilgili öneriye değinerek, bu konunun tekrar gündeme getirtildiğini ve hızla hayata geçirilmesi yönünde çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

Katz’ın ifadesine göre Trump’ın Ortadoğu’daki Temsilcisi Jason Green bu öneriyi desteklemekte ve bu konuda Amerika ile de yakın koordine halindedirler.

Bu öneriye göre Filistin’deki Hayfa Limanındaki demir yolu hattı vasıtasıyla Ürdün ve Arabistan’ın Fars Körfezindeki El-Dammam Limanı kullanılarak taşımacılık yapma imkânı oluşacak.

Katz, Arap ülkelerinin bu önerilen plana katılmayı onaylayıp onaylamadığı konusunda bir açıklama yapmaktan kaçındı ancak ABD başkanı Trump 20 Mayıs tarihinde Arabistan ve İsrail’e yaptığı gezi sırasında Riyad ve Telaviv arasındaki münasebetlerin ele alınarak geliştirlmesi meselesini görüştüğü bilinmekte.

Özellikle bölgede terör örgütlerinin hezimetinin giderek artması ve direniş hattının güç kazanması ardından Arabistan ve İsrail daha fazla birbirine yaklaşmış ve hatta siyonist rejim makamları bu işbirliğinin İran’ın bölgede giderek artmakta olan gücüne karşı olduğunu dile getirmişlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.