Terör Örgütleri İle Yapılan Anlaşmada, Iştabrak, Kefrayya ve Fua’da Terör Mağduru Vatandaşlar Kurtarılacak

  • 30 Nisan 2018
  • 1.110 kez görüntülendi.
Terör Örgütleri İle Yapılan Anlaşmada, Iştabrak, Kefrayya ve Fua’da Terör Mağduru Vatandaşlar Kurtarılacak

SANA’nın savaş muhabiri Suriye hükümeti ile Şam’ın güney kenarları Yermük Bölgesinde bulunan teröristler arasında bir uzlaşma sağlandığını belirtti.

Muhabir sağlanan uzlaşma kapsamında Yermük’teki teröristler İdlib İline gönderilirken, İdlib kırsalının kuzeyi Kefrayya ve Fua beldelerinde yıllardır terör kuşatması ve saldırılarına maruz kalan yaklaşık 5 bin vatandaş da kurtarılacak. Fua ve Kefrayya beldelerindeki vatandaşları kurtarma sürecinin iki aşamadan ibaret olacağını kaydeden muhabir; ilk süreçte 1500 kişinin kurtarılacağını söyledi.

Savaş muhabiri uzlaşmanın aynı zamanda İdlib kırsalı Cisreşşuğur Nahiyesine tabi İştabrak Beldesinden daha önce kaçırılan vatandaşların da serbest bırakılmalarını öngördüğünü belirtti. Iştabrak Beldesinden kaçırılan vatandaşlarında iki aşamalı olarak kurtarılacağını belirten muhabir; söz konusu terör mağduru vatandaşların kadın, çocuk ve yaşlılardan olduğuna dikkat çekti.

Savaş muhabiri sağlanan uzlaşmanın bu sabah saatlerinde başlayacağına ifade ederken, Ramazan ayı başlamadan da tüm bentleri hayata geçirilecek.

SANA’nın savaş muhabiri günün erken saatlerinde başkent Şam’ın güney kenarları Babbila, Yelda ve Beyt Sahm beldelerinde bulunan teröristleri aileleriyle birlikte tahliye etmeyi öngören benzer bir uzlaşmanın sağlandığına ilişkin haberler bulunduğunu belirtmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.