Terörden yana mısınız yoksa terörle mücadeleden yana mı?

  • 27 Kasım 2014
  • 795 kez görüntülendi.
Terörden yana mısınız yoksa terörle mücadeleden yana mı?

Enformasyon Bakanı Omran el Zoubi ABD Dışişleri Bakanlığının bildirisinde; Suriye devletine asılsız iftiralarda bulunmakla direkt olarak terör örgütlerinin çıkarlarına hizmet ettiğini belirtti.

Bugün gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Zoubi; ABD dışişleri bakanlığının bildirisinde IŞİD terör örgütünün yaptığı kaçırma, öldürme, tecavüz, yıkım ve yağmalama eylemlerini kasıtlı olarak görmezden geldiğini ve dünyayı da terör suçlarını görmezden gelmeye szorladığını, bunun da direkt olarak terör örgütlerin işine yaradığını vurguladı.

Bakan Zoubi ABD dışişleri bakanlığının; yıllardan beri terörle mücadele eden Suriye devletine asılsız ithamlarda bulunmaya devam etmesindense IŞİD’in kurbanı olan Amerikalıların ruhlarına saygı göstermesinin daha doğru olacağına dikkat çekti. Zoubi asılsız suçlamalara maruz kalan Suriye devletinin teröre karşı mücadele ettiği bir zamanda kimi devletlerin seyirci kaldıklarını, kimilerinin de bununla kalmayıp teröre her türlü desteği temin ettiklerini vurguladı.

Suriye devletinin vatandaşlarının güvenlik ve selametine; teröristlere silah ve para gönderen, birden fazla devlette eğiten ve dünyanın her yerinden toplayanlardan çok daha fazla ilgi ve önem verdiğinin altını çizen Zoubi; bu devletlerin teröre desteklerini herhangi bir uluslararası kararı aldırmadan aleni olarak açıkladıklarına dikkat çekti.

Bakan Zoubi ABD dışişleri bakanlığının bildirisinin, Amerikalı yetkililerin ‘IŞİD Örgütüne karşı hava bombardımanlarından emin olmadıkları’ konusunda Amerikalıların açıklamalarıyla çeliştiğine dikkat çekti. Bunun da kuşkulara yol açtığını ifade eden Zoubi; öyle ki Suriye devletinin sivilleri hedef aldığından söz edenlerin sadece terör medyası ve yandaşlarının olduğunu belirtti.

Enformasyon Bakanı Suriye ordusunun kesinlikle sivilleri hedef almadığını ve bunu da yapmayacağını vurguladı.
Kamuoyunu kandırma ve gerçekleri çarpıtmanın ABD’li bildiri ve açıklamaların geleneksel bir parçası olduğunu vurgulayan Zoubi; ABD’nin bilgi kaynağının da IŞİD, Nusra Cephesi ve benzeri terör örgütlere dayandığını ifade etti.

Açıklamalarının bitiminde Zoubi; siyasi çözümleri desteklemenin terörü desteklemekle tamamen çeliştiğinin altını çizerken; herkesin seçeneğini belirlemesi gerektiğini, terörden ya da terörle mücadeleden yana olduğuna karar vermesi gerektiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.