Terörist İsrail rejiminin Filistin halkına karşı insanlık dışı cezalar uyguluyor

  • 29 Mayıs 2016
  • 725 kez görüntülendi.
Terörist İsrail rejiminin Filistin halkına karşı insanlık dışı cezalar uyguluyor

Siyonist İsrail rejimi farklı yöntemler kullanarak Filistinli masum insanları tutuklayarak, esir edilen Filistinlileri serbest bırakmaktan kaçınmaya çalışmaktadır.

Filistin esirleri araştırma merkezi yaptığı açıklamada, uluslar arası kuruluşların Filistinlilerin geçici tutuklamasını önleme çağrısı yaptı. Filistin esirleri araştırma merkezi sözcüsü Riyaz Eşger Cuma günü yayınladığı bildirisinde, Siyonist İsrail rejiminin, Filistinlileri geçici olarak tutuklama kararı aldığını, fakat esirleri serbest bırakmaktan kaçınıp tutukluluk sürecini uzattıklarını belirtti. Riyaz Eşger, 2016 yılı başlarından beri 729 Filistinlinin geçici kararlarla tutuklandıklarını, geçen seneki aynı döneme kıyasla tutuklu sayısının yüzde 35 oranında arttığını söyledi. Filistin esirleri araştırma merkezi sözcüsü Riyaz Eşger, soykırımcı İsrail rejimi mahkemesinin geçen seneki kararı sonucu 493 Filistinlinin geçici olarak tutuklandığını belirtti.

katil İsrail rejimi Filistin halkına karşı en vahşi ve insanlık dışı saldırılarını sürdürüp, Filistinlilerin temel insan hak ve özgürlüklerini çiğnemektedir. Filistinliler idari kararlarla sorgusuz tutuklanıyor ve geçici tutuklama adıyla masum insanları uzun süre ruhi ve fiziki baskıyla işkence ediyor.

Terörist İsrail rejimi bu kararıyla uluslar arası hukuku ve BM insan hakları bildirgesini ayaklar altına almaktadır. Filistinli tutsaklara reva görülen çeşitli hak ihlalleri, tutsak ve esirlerin haklarını koruma altına alan onlarca uluslararası belgeye rağmen artarak devam etmektedir. Batılı güçlerin desteğinde özellikle Filistin toprakları işgalinin hızla yayılmaya başladığı 1967 yılından bu yana, 1 milyonu aşkın Filistinli çocuk, kadın erkek ve yaşlı insan, Siyonist İsrail güvenlik güçleri tarafından tutuklanmış bulunuyor.

Katil İsrail, el-Aksâ İntifâdası’nın başlangıcı olan 28 Eylül 2000 tarihinden beri 11 bini aşkın çocuk, bin 300’ü kadın, 65’i eski bakan ya da milletvekili olmak üzere 90 binden fazla Filistinliyi zindanlara atmıştır. Ayrıca, İsrail mahkemeleri 15 binin üzerinde idari gözaltı kararı almıştır. Nisan 2016 yılı itibarıyla İsrail hapishanelerinde çeşitli hak ihlallerine maruz kalan Filistinli tutsakların sayısı 7 bini aşmış bulunmaktadır. Bu tutsaklar 22 cezaevi, kontrol ya da soruşturma merkezinde tutulmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.