Terörist Yuvalarında İsrail Yapımı Mayınlar Bulundu

  • 29 Mart 2018
  • 1.002 kez görüntülendi.
Terörist Yuvalarında İsrail Yapımı Mayınlar Bulundu

Askeri bir kaynak Suriye ordu birliklerinin Şam kırsalı Doğu Ğuta’nın Haresta Kentini teröristlerden arındırması ardından kentte terör kalıntılarını kaldırma amaçlı arama tarama operasyonlarını sürdürdüklerini belirtti.

Operasyonlarda yine tünel şebekeleri ve terör karargahlarının bulunduğuna dikkat çeken askeri kaynak; teröristlerin gizli yuvaları ve cephane depolarının da bulunduğunu kaydetti. Kaynak teröristlerin tünel şebekesini bölgeler arasında yer değiştirme, saklanma ve cephane depolamada kullandıklarının tespit edildiğini söyledi.

Nusra Cephesi ve diğer teröristlere ait karargah ve cephane depolarında muhtelif tür büyük miktarda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini belirten kaynak, ele geçirilen cephanede İsrail yapımı mayınların bulunduğuna dikkat çekti.Kaynak aynı zamanda teröristlerin Şam ve kırsalında sivil yerleşim alanlarını hedef almada kullandıkları havan topları ve füze bataryalarının da bulunduğunu söyledi.

Diğer yandan askeri kaynak Haresta ahalisinin can ve mal güvenliğini temin etmek için kentte özel ve kamu mülklere yerleştirilen bomba düzeneklerini etkisizleştirme operasyonlarına eş zamanlı olarak altyapı ve hizmet kurumlarını onarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.