Teröristler Duma’dan çıktılar

  • 09 Nisan 2018
  • 1.293 kez görüntülendi.
Teröristler Duma’dan çıktılar

Suriye’de faaliyet gösteren Ceyşül İslam terör örgütü, Suriye ordusunun şartlarını kabul ederek Duma’dan çıktı.

İRNA’nın haberine göre, Guta’dan teröristlerin çıkması için Suriye hükümeti ve terör örgütü arasında varılan anlaşmadan sonra teröristler onlarca otobüsle bölgeden ayrılarak Doğu Guta’ya girdiler.

Varılan anlaşmayla, kaçırılan Suriyeli bütün vatandaşlar, Ceyşül İslam grubu teröristlerinin tamamının çıkışı karşısında serbest kalıyor.

Bu arada sözkonusu örgütün bütün mensupları Halep’in kuzeydoğusunda yer alan Cerablus’a intikal edilecek.

Daha önce Ceyşul İslam,  Duma’dan tedrici olarak çıkacak ve elindeki esirleri de serbest bırakacaktı ama bu taahhüdünü yerine getirmedi.

Sözkonusu terör örgütü, Suriye ordusunun kimyasal silah saldırısı düzenlediği yönünde ithamlarda ve iddialarda bulunarak, bu şekilde Suriye ordusunun ilerlemesini engelleme çalıştı.

Bu arada Suriye el’Ahbariye tv kanalı verdiği haberde, Suriye ordusunun Doğu Guta’da  art arda zaferleri      ve teröristlerin Duma’dan çıkmasının ardından  halkın cadde ve sokaklara çıkarak kutlamalar yaptıklarını bildirdi.

Halkın kutlamaları sırasında taşıdıkları dövizlerde Suudi rejimi maşası sözkonusu teröristlerden Suriye halkının intikamını almalarını istediğine yer verildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.