Teröristler İran’a sızmakta yine başarısız kaldı

  • 17 Haziran 2016
  • 733 kez görüntülendi.
Teröristler İran’a sızmakta yine başarısız kaldı

İran İslam cumhuriyeti güvenlik güçleri komutanı, tekfirci ve terörist grupların şimdiye kadar İran sınırlarına sızma girişimlerinde başarısız olduklarını duyurdu.

Tuğgeneral Hüseyin Eşteri dün muhabirlere yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin şimdiye kadar bir kaç kez sınırlarda tekfirciler ile bazı çatışmalara girdiğini, fakat teröristlerin şimdiye kadar ülke sınırlarından geçmeyi başaramadıklarını belirtti.

İran sınırlarının güvenli olduğunu, hassas noktaların tamamen kapatıldığını duyuran tuğgeneral Eşteri, sınırların hassas bölgelerinde güvenliğin askerler ve güvenlik güçlerinin fiziki varlığı ile temin edilmenin yanısıra elektronik teçhizat ve imkanlarla da sınır güvenliğinin temin edildiğini söyledi.

İran güvenlik güçleri komutanı ülkenin güney doğu bölgesinde Haş’ta teröristlerin yakalanmasına da değinerek, kentte teröristler ile yaşanan çatışmada 5 teröristin öldürüldüğünü, bir güvenlik gücünün de şehit olduğunu söyledi.

Bu arada İran’ın kuzey batı sınırlarında teröristler ile girdikleri çatışmada şehit olan 4 gönüllü sınır muhafızı, binlercenin katıldığı cenaze töreni ile toprağa verildi.

Çarşamba günü Nalus Oşneviye bölgesinde şehit olan 3 sınır muhafızının cenazesi dün Nalus ve Nagade halkı tarafından düzenlenen törenle toprağa verilirken, diğer şehidin naaşı da Şahin Dej kentinde ebedi yolculuğa uğurlandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.