Teröristler Suriye’de çatışmasızlık bölgesi anlaÅŸmasını çiÄŸnediler

  • 26 Ekim 2017
  • 1.339 kez görüntülendi.
Teröristler Suriye’de çatışmasızlık bölgesi anlaÅŸmasını çiÄŸnediler

Amerika ve müttefiklerinin desteÄŸindeki yabancı uyruklu teröristlerin Astana’da varılan ‘Çatışmasızlık Bölgesi AnlaÅŸması’nı çiÄŸnedikleri bildirildi.

Şam Çevre Kent İl Emniyet Müdürlüğünde bir yetkili; Doğu Ğuta Bölgesinde bulunan teröristlerin dün  öğlen saatlerinde Haresta Banliyösüne 7 havan roketiyle saldırdıklarını belirtti. Yetkili şans eseri beşeri kayıpların olmadığı gaddar saldırılar sonucunda vatandaşların evleri ve hizmet şebekelerinde ciddi maddi hasarın meydana geldiğini kaydetti.

Bu arada ABD Milli Güvenlik Ajansından sızdırılan gizli bir belgede; Vahhabi Al Suud rejimi ve emirlerinin Suriye ve halkına yönelik savaş ve radikal terörün desteklenmesinde oynadıkları rol bir kez daha deşifre edildi.

Amerikan The Intercept Gazetesinin ABD istihbaratında eski bir subaydan teslim alması ardından yayınladığı gizli belgede Suudili emirlerin 2013 yılının Mart ayında başkent Şam’a büyük bir terör saldırısının gerçekleşmesinde Suudili emirlerin oynadığı rol deşifre ediliyor.

Belgede o zamanlarda Suudi rejiminde savunma bakanının yardımcısı olan Selman Bin Sultan’ın Suriye’de bulunan radikal terör örgütlere 120 ton patlayıcının yanı sıra füzeler temin ettiği belirtiliyor. Aynı zamanda başkent Şam’a büyük bir saldırıda bulunmaları için kendisine tabi terör örgütlere gerekli talimatları bizzat kendisi verdiğini ortaya koyuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.