Teröristler Suriye’de yen bir kimyasal saldırı hazırlığında

  • 03 Temmuz 2017
  • 1.057 kez görüntülendi.
Teröristler Suriye’de yen bir kimyasal saldırı hazırlığında

Haber kaynakları Suriye’de en-Nusra terör örgütünün Han Yunus ve Keferya’ya yönelik yeni bir kimyasal saldırı hazırlığında olduğunu bildirmekteler.

Lübnan el-Mayadin televizyonunu bugün geçtiği habere göre Suriyeli askeri bir kaynak En-Nusra terör örgütünün Han Şeyhun ve Keferya’ya yönelik yeni bir Sarin gazı saldırısı hazırlığında olduğunu, Amerika ve Türkiye vatandaşlarından bazılarının da bu konuda yakın işbirliği içinde olduğunu bildirdi.

Teröristlerin böyle bir hazırlık içinde oldukları ortamda Amerikalı yetkililer dün de  Suriye’yi kimyasal saldırı hazırlığında olmakla suçlamıştı. Rusya ve Çin ise ABD’li yetkililerin bu açıklamalarının Suriye’ye yeni bir müdahale için bahane olarak nitelemiş ve ABD’yi bu konuda uyarmışlardı.

Dün de Suriye ordusuna ait askeri bir helikopter Deyruz Zur’da sivil halka gıda yardımı aktardığı bir sırada teröristlerin saldırısına uğramış  ve bu saldırıda 4 Suriyeli asker hayatını kaybetmiştir.

Öte yandan Lazkiye kırsalı Hmeymim Üssünde Rus Koordinasyon Merkezi, Suriye ordusunun Şam kırsalının doğusu Doğu Ğuta’nın Ayn Terma Bölgesinde Nusra Cephesi ve ‘Feylak el Rahman’ (Rahman Lejyonu) adlı radikal teröre karşı operasyonları sırasında klor gazı ya da herhangi bir kimyasal madde kullanmadığını vurguladı.

Rus diplomatik bir kaynak dün yaptığı açıklamada; Rus Koordinasyon Merkezinden bir grup subayın Cumartesi akşam Ayn Terma Beldesine yakın Kebbas Bölgesinde bulunduklarına dikkat çekti. Rus subayların bölgede bulundukları sırada ne Ayn Terme ne de başka herhangi bir yakın bölgede Suriye ordusu tarafından kimyasal kullanıldığını gözlemlemediklerini belirten Rus diplomatlar, bu konuda öne sürülen iddiaların aslı gerçeği olmadığına işaret ettiler.

Kaynak Rus Koordinasyon Merkezinin Cumartesi günü Ayn Terma ve Cobar bölgelerinde bulunan teröristler tarafından Kebbas Semtinde sivil yerleşim alanlarına 48 havan saldırısı tespit ettiğine dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.