Teröristler Suriye’nin Homs Kentinde Bombalı Eylem Düzenledi

  • 12 Mayıs 2015
  • 681 kez görüntülendi.
Teröristler Suriye’nin Homs Kentinde Bombalı Eylem Düzenledi

Dış güçlerin patronajlığındaki eli kanlı gaddar teröristler bugün Homs Kentinin Zehra Semti ve el Ahram Caddesinde bombalı iki motosikleti havaya uçurdu.

Homs Valiliğinde yetkili bir kaynak teröristlerin kentin güney kenarlarına düşen Ahram Caddesinde bir süpermarketin yanında bombalı bir motosikleti havaya uçurmaları sonucunda; 3 kişinin şehit, birçok kişinin de yaralı düştüklerini belirtti.

Kaynak Zehra Semtindeki Firdevs Pastanesi yakınlarında da teröristlerin yine bombalı bir motosikleti havaya uçurmaları sonucunda bir kişinin şehit düştüğünü, birkaç kişinin de yaralandığını açıkladı.

Terör saldırılarının olduğu iki bölgenin sivil yerleşim alanları olduklarına dikkat çeken kaynak; patlamalarda vatandaşların ev, işyerleri ve araçlarının yanı sıra hizmet altyapısının zarar gördüğünü söyledi.

Homs İl Sağlık Müdürlüğünde bir kaynak ise özel ve devlet hastanelerine iki patlamadan 28 yaralının kaldırıldığını açıklarken; yaralıların büyük çoğunluğunun çocuk ve kadınlardan ibaret olduklarına dikkat çekti.

Homs Valisi Telal el Barazi açıklamasında; terör çeteleri ve destekçilerinin, iki gün önce Homs Kentinin eski semtlerinde yapılan etkinliklerden rahatsızlıklarını ifade etmeye çalıştıklarını söyledi. Barazi eski semtlerin teröristlerden kurtulup güvenlik ve istikrara kavuşmalarının birinci yıldönümünde yapılan etkinliklerin ve bu etkinliklerde sergilenen ulusal birliğin terör çeteleri ve onları destekleyen rejimleri çileden çıkardığını ifade etti.

Bu arada terör çeteleri geçen yıl İkrema Semtinde ilköğretim okulunu hedef almış, 50’ye yakın okul öğrencisinin şehit, 100’ün üstünde de çocuğun yaralı düşmelerine yol açmışlardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.