Teröristler Tedmurda En Az 590 Kayıp Verdi, Çatışmalar Halen Sürüyor

  • 11 Aralık 2016
  • 1.460 kez görüntülendi.
Teröristler Tedmurda En Az 590 Kayıp Verdi, Çatışmalar Halen Sürüyor

Homs kırsalının doğusu Palmira Bölgesi ve Tedmur Kentinden saha komutanı bildirdi:

“Sabah saatlerine karşı süren şiddetli çatışmalarda; kalabalık sayılarla saldıran ve saldırılarında bombalı araç kullanan IŞİD’li çetelere başarıyla karşı koyduk. Çatışmalarda onlarca araç imha edilerek, bombalı araçları da hedefe ulaşmadan önce imha edildi. Öldürülen teröristlerin sayısının 590’nı geçtiğini bildirdi

Sözlerine devam eden saha komutanı:

“Sabah saatlerinde çatışmaların şiddeti dindi. Tüm noktalarımız ve birliklerimiz güven içindeydi. Saldırılar başarıyla püskürtülmüştü. Genel Komutanlıktan ani bir emir geldi. Tedmur Bölgesinin tamamından çekilmemiz için emir gelmişti. Verilen emir üzerine bulunduğumuz mevkilerden organizeli ve güvenli bir şekilde tüm ekipmanlarımız ve araçlarımızla birlikte Tifor Havalimanına çekildik..” şeklinde konuştu.

Komutan devam ediyor:

“Sabah saatlerinde çekilmeye başlamadan önce Tedmur Kentinin bir kısım bölgelerinde IŞİD’İn pasif hücreleri harekete geçmeye hazırlanıyordu. Ani bir şekilde IŞİD kıyafetleri giyen teröristler IŞİD bayraklarını çıkarmaya ve bir kısım evlere baskın düzenlemeye başladı. Dışarıdan IŞİD’li hiçbir terörist girmemiş, kente saldırıların tamamı başarıyla püskürtülmüştü. Teröristler sadece Tedmur Kentinden 10 km uzaklığa düşen Tahıl Siloları Bölgesine girebilmişlerdi. Girmeleri ardından da o bölgede saldırganların hemen hemen büyük çoğunluğu öldürülmüştü. Tüm bunların ışığında sabah saatlerinde çatışmaların dindiği bir zamanda genel komutanlıktan bizlere gelen emir üzerine mevkilerimizden çekildik. Şu an muhtelif bölgelerden bulunduğumuz bölgeye yoğun askeri destek toplanıyor.. Henüz ayrıntılarını bilmediğimiz büyük bir operasyon için hazırlık yapılıyor..”

Şeklinde konuştu..

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.