Teröristlere destek; Arabistan’ın bölgedeki gerçek rolü

  • 09 Ağustos 2017
  • 1.243 kez görüntülendi.
Teröristlere destek; Arabistan’ın bölgedeki gerçek rolü

Irak Halk Seferberlik Kurumu el-Haşdi Şaabi Başkan Yardımcısı, Arabistan’ın Irak’taki gerçek rolünün değişmediğini ve halen teröristlere destek vermekte olduğunu bildirdi.

Irak Halk Seferberlik Kurumu Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, Suudi rejiminin terörizme karşı mücadele edeceğine şu anda Irak’ta yönetimi ve Haşdi Şaabiyi hedef aldığını belirterek, Arabistan’ın Irak’ta milis askeri bir güç oluşturma girişiminde başarısız kalması ardından, el-Kaide ve öteki terör örgütleri üzerine yatırım yaptığını bildirdi.

Arabistan ve BAE’nin Irak kürdistan bölgesindeki konsulosluklarının IŞİD gibi terör örgütlerine destek vermekte olduğunu ve bu hususta kesin kanıtlara sahip bulunduklarını belirten Irak Halk Seferberlik Kurumu Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, Suudi rejiminin Irak’ta yeniden Baas partisini hortlatmaya çalıştığını söyledi.

Öte yandan Haşdi Şabi güçlerine bağlı Seyyid-i Şüheda birlikleri yayınladığı bildiride ABD’nin düzenlediği ağır silahlı saldırıya tepki gösterdi.

Haşdi Şabi güçlerine bağlı Seyyid-i Şüheda birlikleri ABD’nin düzenlediği ağır silahlı saldırısına tepki göstererek bildiri yayınladı.

ABD’nin ağır silahlarla yaptığı saldırılar sonucu çok sayıda mücahidin yaralanmasıyla şehit düşdüğüne neden olduğu belirtilen bildiride, Seyyid-i Şüheda birlikleri Amerika’nın bu eylemine karşı sessiz ve tepkisiz kalmayacağını duyurdu.

Bu habere göre, Seyyid-i Şüheda birlikleri, Bağdat hükümetinden ABD’nin Suriye-Irak sınırındaki mevzilerine yönelik düzenlediği son saldırılarla ilgili soruşturma başlatmasını talep etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.