Teröristlere verilen destek, Suriye’de cinayetleri şiddetlendirmiştir

  • 24 Mayıs 2016
  • 875 kez görüntülendi.
Teröristlere verilen destek, Suriye’de cinayetleri şiddetlendirmiştir

Dün Pazartesi günü Suriye’de vuku bulan terör saldırıları ardından, bu ülke dışişleri bakanlığı BM ve Güvenlik konseyine birer mektup göndererek, Suriye’de terör örgütlerine yönelik yapılan yardımların bu cinayetlerine işlenmesine sebep olduğunu bildirdi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı dünTartus Kenti ve Lazkiye İline tabi Ceble Kentinde meydana gelen bombalı terör eylemleri konusunda BM genel sekreteri ve BM Güvenlik Konseyi başkanına eş iki resmi mektup gönderdi.

Bakanlık bu resmi mektubunda dün meydana gelen ve geneli çocuk ve kadınlardan onlarca masum sivil insanın hayatını kaybetmesi ve onlarcasının da yaralı düşmelerine yol açan söz konusu bombalı terör eylemlerinin Ankara, Riyad ve Doha’daki kin dolu rejimler tarafından gayet tehlikeli bir tırmandırma niteliği taşıdığına vurgu yaptı. Bu tırmandırmanın söz konusu rejimlerin Suriye’de kanların akıtılmasına son verme çabalarını sabote etme çabaları çerçevesinde geldiğini belirten bakanlık; aynı zamanda çokuluslu tekfirci terörle mücadele ve siyasi çözüm sağlama çabalarını baltalamaya çalıştıklarının altını çizdi. Bakanlık bu gibi eylemlerin Suriye’de çatışmaları durdurma anlaşmasının yürürlüğünü ciddi bir tehlikeye soktuğunu da belirtti.

Suriye dışişleri bakanlığı, kimi devletlerin BMGK’nin Suriye’de masum sivilleri hedef alan vahşi terör karşısında sessiz kalmasını zorlamaya çabalarının terör örgütlerine teşvik teşkil ettiğini ifade etti. Bu devletlerin BMGK’nin terör örgütleri ve onları destekleyen Ankara, Riyad ve Doha rejilerine karşı sessizliğini sürdürmesine zorladıklarına işaret eden bakanlık; tüm bunların terörü destekleyen ve BMGK’yi sessiz kalmaya zorlayan devletlerin Suriye ve halkına karşı edat olarak kullandıkları terörün daha çok katliamda bulunmasını sürdürme planlarını ortaya koyduğunun altını çizdi.

Suriye’nin Cebele ve Tartus şehirleri dün 7 kanlı terör olayına sahne olmuş ve bazı kaynaklar bu terör saldırılarında en az 150 sivilin hayatını kaybettiğini 300’ün üzerinde insanın da öldüğünü bildirmişlerdir. Tüm bu cinayet olaylarının sorumluluğunu IŞİD terör örgütü üstlenmiştir.

BM Genel sekreteri ve bir çok ülke dünkü Suriye’deki terör olaylarını kınayarak bu olayları, Suriyedeki kanlı terör olaylarının vahametine açık bir delil olarak açıklamışlardır.

Sorumluluğunu IŞİD terör örgütünün üstlendiği dünkü terör olayları son beş yıl içinde Suriye’de vuku bulan en kanlı terör olayı olarak nitelenmektedir. Bu olaylar öyle bir ortamda vuku buluyor ki Suriye yönetimi resmi heyeti Cenevre’de terör örgütleri temsilcileri ile BM ve diğer bazı ülkelerin denetimi altında bir araya gelerek ateşkes ve barış görüşmelerini sürdürmekteler.

Gerçi üç ay önce ABD ve Rusya arasında varılan anlaşma ardından Suriye yönetimi ile 140 silahlı muhalif örgüt bu ülkede ateşkesi kabul ederek nisbi bir sessizliğin olunmasına sebep oldular fakat bu plana dahil edilmeyen IŞİD ve en-Nusra terör örgütleri, ülkede oluşan bu sessizlik ve ateşkesi bir fırsat bilerek kendi vahşi saldırılarını daha da artırarak bu süre içinde yüzlerce Suriye vatandaşının ölmesine sebep oldular.

Bunun için de Suriye yetkilileri, Amerika, Türkiye ve Arabistan’ın desteklediği IŞİD ve en-Nusra terör örgütlerinin bu saldırıları artırarak sürdürmek suretiyle Suriye krizinin siyasi yollarla çözümlenmesi için uluslararası alanda sürdürülen barış görüşmelerini akamete uğratmak istiyorlar.

Bu arada Amerika ve Suudi yetkilileri son haftalarda defalarca, Suriye barış görüşmeleri sürecini eleştirerek, kendi görüşlerinin bu görüşmelerde kabul edilmemesi durumunda, baskıların artması ve Suriye yönetimi aleyhindeki savaşın daha da şiddetlendirilmesinin kaçınılmaz olduğunu resmin bildirmiş ve hatta Arabistan bu konuda B planının açıklayarak, görüşmelerin kendi istekleri doğrultusunda sonuçlanmaması durumunda Beşar Esad yönetimini iktidardan uzaklaştırmak için yeni planları ortaya koyacaklarını bildirmiştir.

Ancak teröristler ve hamileri Suriye yönetimini devirmek için beş yıldır hayata geçirmek istedikleri komplolarının başarısız sonuçlanması ardından Suriye’nin muhtelif şehir ve kasabalarında halka yönelik cinayet ve terör girişimlerini artırarak, kendi uğursuz hedeflerinin tahakkukunda ısrar etmekte ve Suriye krizinden kendilerine pay çıkarmaya çalışmaktalar. Fakat Suriye içinden yansıyan tablo, halkın ordu ve direniş güçlerine olan desteğinin her geçen gün güçlenerek artmasıyla artık Beşar Esad yönetiminin artık kolay kolay iktidardan gitmesi ihtimal dışı olarak ön plana çıkmıştır. Bu doğrultuda ülke içinde hem Suriye ordusu ve hem de halk direniş güçlerinin eli daha güçlenmiş ve terör örgütlerine uçta bucakta gizlici bomba sabotajları ile terör eylemleri gerçekleştirmek ve savunmasız sivil halkı katliam etmekten başka bir şey kalmamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.