Teröristleri ”Eğit-Donat-Kandök” Programı İçin ABD’den Özel Bir Ekip Türkiye’ye Geldi

  • 01 Mayıs 2015
  • 775 kez görüntülendi.
Teröristleri ”Eğit-Donat-Kandök” Programı İçin ABD’den Özel Bir Ekip Türkiye’ye Geldi

Suriyeli teröristlerin eğitilmesi ve savaştırılması için Amerika’dan özel bir ekibin Türkiye’ye geldiği belirtiliyor.
Türkiye ile Amerika arasında, görüşmeleri ekim ayından bu yana devam eden ve başlaması iki kez ertelenen Suriyeli milis çeteler için planlanan “eğit-donat programında” son aşamaya gelindi.
Bordo Bereliler olarak adlandırılan Türk Özel Kuvvetlerinin vereceği eğitime katkıda bulunacak olan Amerikan Özel Kuvvetlerden 40 kişiden fazla bir ekip Türk topraklarına ayak bastı.
“Eğit-donat programı”nın uygulanacağı Kırşehir Hirfanlı’daki Jandarma Eğitim Merkezi’ne geçen Amerikan askerlerinin, Türkiye’ye hükümetin daha önce çıkardığı Irak-Suriye tezkereleri kapsamında ayak bastıkları belirtildi.
Yetkililer, programın en geç 10 gün içinde başlamasının planlandığını söyleyerek, eğitim alacak Suriyeli muhalifler arasında Türkmenlerin çoğunlukta olacağını ifade ettiler. Aynı kaynaklara göre, eğitim alacakların seçimini MİT yapıyor ve seçme işi kısa sürede tamamlanacak. Eğit-donat programının daha önce Aralık 2014 ile bu yılın şubat ayında başlaması öngörülmüş ancak bu çeşitli nedenlerle gerçekleşmemişti.
Kamuoyuna ertelendiği şeklinde bilgi verilen Eğit-Donat-Saldırt programının uzun yıllardır aralıksız sürdürüldüğü düşünülüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.