Teröristleri Kovan Hama Sakinleri, Suriye Ordusunu Coşkuyla Karşıladı

  • 03 Nisan 2018
  • 977 kez görüntülendi.
Teröristleri Kovan Hama Sakinleri, Suriye Ordusunu Coşkuyla Karşıladı

Suriye ordu birlikleri Hama İlinin doğusunda bölge halkının radikal teröristleri kovmaları ardından birçok beldeye yerel ahalinin coşkulu karşılamalarıyla bu beldelere girdi.

Askeri bir kaynak Hama İlinin güneydoğusu Taksis, Zor, Emara, Mşeddah, Cemakliye, Cevar Cumakliye ve Cevar Ebu Derda beldelerinde halkın radikal teröristleri beldelerinden kovmalarıyla ordu birliklerinin tüm bu beldelere girdiklerini belirtti.

Kaynak belde ahalisinin ulusalcı tutumu ile teröristleri beldelerinden kovmaları ardından ordu birliklerimizi büyük bir coşkuyla karşıladıklarını, Suriye ordusu ve Cumhurbaşkanı Beşşar Esad adına sloganlar attıklarına dikkat çekti.

Daha önce Zor Allaş, Cumakliye, Taksis Zor, Ebu Derda, Remliye, Kabiha, Hanife, Emara, Ekşan, Meşdaho, Imara ve Meşdah bölgeleri uzlaşma anlaşmaları imzalamışlardı.

Bu arada, Şam kırsalı Doğu Guta’nın Vafidin Bölgesinde SANA muhabiri Duma Kenti ve ahalisini terörden kurtarma çabalarında bugün Ceyşul İslam’a tabi teröristler ve ailelerini taşıyan otobüslerin bir bölümünün çıktığını aktardı.

SANA muhabiri Duma Kentinde Ceyşul İslam’a tabi 448 teröristi aileleriyle birlikte Halep kırsalı Cerablus’a aktaracak 8 otobüsün Vafidin Bölgesinde yola çıkmaya hazır odluklarını belirtti.

Muhabir Ceyşul İslam teröristlerini aileleriyle birlikte Cerablus’a aktarma icraatlarının devam ettiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.