Teröristlerin Halep’e yönelik havan topu saldırıları arttı

  • 04 Mayıs 2016
  • 986 kez görüntülendi.
Teröristlerin Halep’e yönelik havan topu saldırıları arttı

Teröristlerin Suriye’nin Halep şehrine yönelik saldırılarında sivil halktan onlarcasının öldüğü veya yaralandığı bildirilmekte.

İRNA’nın verdiği habere göre dün teröristlerce ülkenin kuzeyinde yer alah Halep şehrinin muhtelif bölgelerine düzenlenen saldırılarda en az 30 Suriye vatandaşı hayatını kaybederken 200’ü aşkın kişi de yaralandı. Dünkü saldırıların, son yıllarda teröristlerin Halep’e yönelik en ağır saldırıları olduğu bildirilmekte.

Suriyeli mültecilerin sığınma merkezi olarak kullanılan ez-Zehra bölgesinde Aişe camii ile Fatime ve eş-Şami camileri ve bir kaç hastane terörislerin Halep’e saldırılarında odak haline getirtilmiştir.

Teröristlerin bu saldırılarında ölü ve yaralıların büylük bir bölümünü kadın ve çocukların oluşturduğu bildirilmekte.

Öte yandan El Nusra Cephesi’nin Halep’teki Dabbit Hastanesi’ne saldırmasının ardından BM’ye mektup gönderen Suriye hükümeti, saldırının mevcut ateşkesi bozduğunu belirtti.

Suriye devlet televizyonu SANA’nın haberine göre, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve BM Güvenlik Konseyi’ne gönderilen mektupta, “Halep’e saldıran dış destekli teröristler, ‘sessizlik’ rejimini bozdu. Teröristler sivillerin kanını akıtmak için maksimum çabayı gösterdi” ifadelerine yer verildi.

Teröristlerin Halep’teki gelişigüzel saldırılarıyla çatışmaların sonlandırılmasına yönelik anlaşmaya dair yerel ve uluslararası çabaları sekteye uğrattığı kaydedilirken, BM Güvenlik Konseyi ve BM Genel Sekreteri’nden saldırıların kınanmasını talep edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.