Teröristlerin Halep’te Bıraktıkları Bomba Düzenekleri Temizleniyor

  • 29 Aralık 2016
  • 1.077 kez görüntülendi.
Teröristlerin Halep’te Bıraktıkları Bomba Düzenekleri Temizleniyor

Lazkiye kırsalı Hmeymim hava üssünde bulunan Rus Koordinasyon Merkezi yayımladığı bültende, Rus bomba uzmanlarının Halep kentinin doğu semtlerinde teröristlerin özel ve kamu mülklere yerleştirdikleri bubi tuzakları ve mayınları temizleme çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Söz konusu bültende uzmanların, teröristlerin bu semtlerden çıkmadan önce hastanelere, okullara, camilere, mescitlere, hizmet şebekeleri ve evlere yerleştirdikleri bomba düzeneklerini temizleme çalışmalarında bu ayın 5’inden bugüne dek 966 hektarlık alanı temizledikleri ifade edildi.

Bültende Rus uzmanların son 24 saat içinde Halep’in doğu semtlerinde 9 mescit, 4 okul ve 1 çocuk kreşini bubi tuzakları ve mayınlardan temizlemeyi başardıkları kaydedildi.

Rus merkez, 5 Aralık’tan itibaren yürütülen çalışmalarda 350 kilometrelik yol, 2149 ev, 44 okul, 38 mescit, 10 hastane ve klinik, 2 çocuk kreşi, 1 su istasyonu, 2 elektrik istasyonu, birçok fırın ve bir su arıtma tesisinin bubi tuzakları ve mayınlardan temizlendiğine dikkat çekti. Bu çalışmalarda 14700 bomba düzeneğinin etkisiz hale getirildiğine dikkat çeken Rus merkez; bunların 6700’ünün el yapımı olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.