Teröristlerin Kimyasal Silah Saldırısı Batı Ülkelerin Yeşil Işık Yapmasının Ardından Geldi

  • 09 Nisan 2018
  • 862 kez görüntülendi.
Teröristlerin Kimyasal Silah Saldırısı Batı Ülkelerin Yeşil Işık Yapmasının Ardından Geldi

Haber kaynakları, Suriye’nin Duma kentine kimyasal saldırı düzenleyen teröristlerin onlarca kişinin ölümüne ve yaralanmalarına yol açtığını duyurdu.

Bazı kaynaklar saldırıda en az 75 kişinin hayatını kaybettiğini ve 100 kişinin de yaralandığını belirtti. Bundan önce Rusya Savunma Bakanlığı defalarca ve en son Cuma günü ÖSO ve Ceyşül İslam terör örgütleri Duma’da terör saldırısı düzenleyerek bu cinayeti Suriye ordusunun üzerine yıkmak istedikleri konusunda uyarılarda bulunmuştu. Gerçekte ÖSO ve Ceyşül İslam terör örgütleri Duma kentine kimyasal gazla saldırmakla uluslararası camianın duygularını tahrik etmek ve Şam yönetimini kendi vatandaşlarına karşı kitle imha silahlarını kullanmakla suçlamak istiyor.

Nitekim Suriye’nin Duma kentinde teröristlerce düzenlenen son kimyasal saldırının hemen ardından, Suriye’de terör örgütlerine destek veren Batı medyası Şam yönetimine karşı şiddetli bir psikolojik savaş başlattı. Aslında terörist yandaşı Batı medyasının Suriye ordusu ve Şam yönetimine karşı propaganda savaşı Suriye ordusu Doğu Guta bölgesinde yer alan Duma kentini teröristlerden temizleme operasyonunda son aşamaya geldiği bir sırada şiddetleniyor. Bu yüzden bağımsız gözlemciler Batı medyasının şimdi yürüttüğü karalama kampanyasını, Suriye ordusunun ilerlemesini engellemek ve bu bağlamda kamuoyunu gerçeklerden saptırmak ve gerçekleri ters yüz göstererek Suriye ordusunun teröristlere karşı zaferlerini gölgelemek gibi amaçların doğrultusunda yürüttüğünü belirtiyor.

Gerçekte Suriye’de teröristler şimdiye kadar bir çok kez Suriye halkına karşı kimyasal silah kullandı. Ancak amerik yönetimi Şam yönetimini kimyasal silah kullanmakla suçluyor, üstelik bu konu hakkında tarafsız ve bağımsız araştırma yapılmasını da kabul etmiyor, çünkü Amerika yönetimi bu tür bir araştırma sonuçlandığında Amerikalı yetkililerin Şam yönetimi kimyasal silah kullanma yaftası ile suçlamasının mesnetsiz olduğunun ortaya çıkacağını çok iyi biliyor.

Bilindiği üzere bir kaç ay önce de Amerikan ordusu Suriye’nin kuzeybatısında yen alan Han Şeyhun bölgesinde teröristlerce düzenlenen kimyasal saldırıdan Suriye ordusunu sorumlu tutarak Suriye’nin Şairat askeri hava üssüne füze saldırısı düzenledi.

Bu arada Suriye’de siyaset ve medya çevreleri teröristlerin Suriye ordusunu mesnetsiz iddialarla suçlamasını ve kimyasal silah kullanma yaftasını gündeme getirmelerini Suriye yönetimine karşı propaganda kampanyaları çerçevesinde değerlendirirken, teröristlerin Suriye’de tam hezimete uğramayı engellemek için daha fazla kimyasal silah kullanacakları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Öte yandan Ray El Yom gazetesi de ünlü Arap yazar ve gazeteci Abdulbari Atvan’ın kaleme aldığı bir mekaleyi yayımlayarak şu ifadelere yer verdi:

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın bundan bir kaç gün önce yaptığı önemli açıklamayı ve özellikle Rusya Savunma Bakanlığı’nın Amerika’nın Suriye’nin Doğu Guta bölgesinde Suriye ordusunu kimyasal silah kullanmakla suçlayarak bu bahaneyi Suriye’ye saldırı malzemesi yapması yönündeki uyarılarını takip edenler açıkça Suriye krizinin çok tehlikeli bir askeri gelişmelerin eşiğine geldiğini anlayacaktır ve bu gelişmeler önümüzdeki bir kaç gün veya bir kaç hafta içinde yaşanacağı kesindir.

Bu arada Suriye’de terör örgütleri kimyasal silah kullanma cinayetini işlemek ve bu suçu Suriye ordusu ve Şam yönetiminin üzerine yıkmak için yeni bir hareketlilik başlattığı gözleniyor.

Bu haberi duyuran Suriye’nin El Ahbariye haber kanalı ise şu uyarılarda bulundu: Bazı güvenilir kaynaklar teröristlerin ve Batılı hamileri Suriye yönetimini ve ordusunu kimyasal silah kullanma yalanı ile suçlamaktan başka yeni bir yalanı da eski yalanlarına ekleyeceklerinden söz ediyor. Teröristler ve Batılı hamileri yeni iddiaları gündeme getirecekleri ve Suriye ordusunu kimyasal silahları kullanma yaftasının yanında fosfor ve napalm bombaları gibi konvansiyonel olmayan silahları kullanmakla da suçlayacakları anlaşılıyor.

Oysa bazı Batılı devletlerin Suriye’de teröristleri kimyasal silahlarla donattıkları bazı raporların yayımlandığı gözleniyor. Bu raporlar Batılı devletlerin Suriye’de teröristlere cinayetlerini şiddetlendirmek için yeşil ışık yaktıklarını gösteriyor.

Böylece Batılı devletler Suriye’de kimyasal silah kullanılmasını siyasi hale getirmekle pratikte bu ülkede kimyasal terörle mücadeleye mani oluyor. Nitekim teröristlerin Batılı devletlerin hibe ettiği kimyasal ve konvansiyonel olmayan silahları kullanarak Suriye’de yarattıkları insani krizin boyutlarını daha da korkunç düzeylere çıkarmaya başladıkları anlaşılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.