Teröristlerin Suriye yönetimine karşı yalan kampanyaları sürüyor

  • 09 Nisan 2017
  • 1.042 kez görüntülendi.
Teröristlerin Suriye yönetimine karşı yalan kampanyaları sürüyor

Suriye yönetimini karalamak amacıyla muhalif grupların faaliyetlerinin devamında, Beyaz örtülüler isimli Suriye yönetim karşıtı bir grup Suriye yönetiminin Han Şeyhun bölgesine sözde kimyasal saldırıda bulunmasıyla ilgili uyduruk bir görüntü yayınladı.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre Merkezi İsveç’te bulunan İnsan Hakları Tabipler Örgütü, Beyaz örtülüler adı altında bir kuruluş tarafından Suriye yönetiminin Han Şeyhun bölgesine kimyasal saldırı düzenlendiğini iddia ettiği video görüntülerinin sahte olduğunu ve gerçekleri yansıtmadığını bildirdi.

İnsan hakları Tabipler Örgütü, söz konusu örgütün uyduruk videosundan asıl amacın gerçeklerin yansıtılması olmadığını sadece Suriye yönetiminin mümkün her yolla karalanmaya çalışıldığını gösterdiğini bildirdi.

Amerika ve diğer bir takım Avrupa ve bölge yönetimi Suriyeli muhalifleri destekleyerek, Şam yönetiminin devrilmesi yönünde bu gruplardan yararlanmaya çalışmakta ve İdlib’e düzenlenen son kimyasal saldırıdan Suriye yönetimini sorumlu tutmaktalar.

Ancak Suriye yönetimi BM’ye resmi müracaatta bulunarak İdlib’e yönelik kimyasal saldırı hakkında geniş ve tarafsız bir araştırma başlatılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istemiştir.

İdlib’e yönelik düzenlenen saldırıda 100’ü aşkın kişinin öldüğü ve 400 civarında Suriyeli’nin de yaralandığı bildirilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.