Terörün Kaynağı Suud Rejimidir‏

  • 06 Haziran 2016
  • 734 kez görüntülendi.
Terörün Kaynağı Suud Rejimidir‏

Iraklı yazar ve akademisyen Abdulhalik Hüseyin, Suud rejiminin; Irak, Suriye ve tüm bölgede terörizmi desteklediğini belirterek “Bölgedeki var olan emniyetsiz durumunun en büyük sorumlusu teröre askeri ve mali kaynak oluşturan Suud rejimidir. Özellikle batı bu hususta Suud rejiminin teröre verdiği askeri, mali ve düşünsel desteğin farkındadır.” ifadelerini kullandı.

Abdulhalik Hüseyin, hiçbir Müslümanın terörist olamayacağına işaret ederek “Ancak Suud rejimi dünyada vahabiliği yayarak Müslümanları teröristleştirmektedir. Bu vahim durum Amerikalı akademisyenler ve siyasetçiler tarafında da kabul edilmektedir. Hatta 11 Eylül saldırıları ile alakalı bir çok ABD’li Suud rejimini sorumlu göstererek şikayetçi olmuştur.” açıklamasını yaptı.

Aynı zamanda Suud rejimi ve Siyonist İsrail arasındaki yakın diplomatik ilişkiye değinen Abdulhalik Hüseyin “Her iki ülke arasında henüz resmi olarak açıklanamamış yakın diplomatik ilişki mevcuttur. İki ülkede bölgenin emniyetini, doğal ve insani kaynakları bununla birlikte ülkelerin medeniyet ve kültürlerini yok etmek amacıyla askeri ve ekonomik saldırılarda bulunmaktadırlar.” ifadelerini kullanarak Suud rejiminin; Lübnan, Irak, Suriye, Libya ve Yemen’de Siyonist İsrail’in hedefleri doğrultusunda hareket ettiğini belirtti.

Suud rejiminin direniş cephesi ve özellikle Hizbullah’a yönelik düşmanca tutumunu Siyonist İsrail ile olan yakın diplomatik ilişkisine bağlayarak “İsrail bölgede Filistin halkını savunan ve himayet eden ülkeleri kendisine hedef olarak görmektedir. Bu anlamda özellikle Lübnan işgali sırasında Hizbullah’a yenilen İsrail, Hizbullah’ı kendisi için birincil derecede tehdit olarak görmektedir. Suud rejimi bölgede mezhepçiliği ve kavmiyetçi duyguları besleyerek, Irak ve Suriye’de güçlü bir potansiyele sahip olan Şii Müslümanları etkisiz kılmaya çalışmaktadır.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.