Ters Göç Siyonist İsrail Rejiminin Kabusu

  • 10 Haziran 2017
  • 1.035 kez görüntülendi.
Ters Göç Siyonist İsrail Rejiminin Kabusu

Siyonist İsrail Göçmen Bakanlığı, özellikle Rus asıllı Yahudilerin İsrail’i terk etmeye başlamasından endişe duyuyor.

Siyonist İsrail Göçmen Bakanlığı, son 14 yılda 290 bin 300 Yahudi’nin işgal altındaki Filistin topraklarından ayrıldıklarını ve geldikleri ülkelere geri döndüklerini bunların %38’ini Rus göçmenler oluşturduğunu bildirdi.

Siyonist Rejim Göçmen Bakanlığı Rus Yahudilerin Rusya ve diğer komşu ülkelere göçünde artış olduğunu duyurdu.

Bakanlık tarafından yayınlanan raporda, Rus Yahudilerin işsizlik, devlet işlerinde ve evlilikte sınırlamalar, ölülerini defnetme konusundaki adetlerini yerine getirememe ve mesken sorunları nedeniyle işgal altındaki Filistin topraklarını terk ettikleri ve bir daha da geri dönmedikleri açıklandı.

Dünyanın muhtelif ülkelerinden Yahudilerin bin bir vaatlerle Filistin topraklarına göç ettirilmeleri siyonist İsrail rejiminin temel stratejik siyasetlerinden biriydi. Filistin toprakları üzerinde Yahudi nüfusunun artması sayesinde sözde mev’ud İsrail devleti daha rahat kurulacaktı. Ancak kendi vatanlarında belli bir düzene ve refaha sahip olan bunca insanın, işgal edilmiş, sorunlu topraklara göç ettirilmeleri ve yerleştirilmeleri ile birlikte göçmen Yahudi topluluğu içerisinde işsizlik, güvensizlik ve fakirlik gibi ciddi sorunlar ortaya çıkmış ve Filistin’e göç ettirilen on binlerce Yahudi geldiklerine pişman olarak ters göç fikrine düşmüşlerdir.

Bilindiği gibi SSCB’nin dağılmasının ardından 1990 ila 1996 yılları arasında Rus Yahudiler kitleler halinde İsrail’e göç ettirildi. İstatistiklere göre, 6 yıl boyunca toplamda 650 bin Rus Yahudi’si işgal altındaki Filistin topraklarına getirtilmiş ve bunlardan 185 bini 20 yaş altıydı.

İşgal rejimi televizyonuna konuşan Yahudi göçmenlerden biri, “Altı yaşında yüzlerce genç aileyle birlikte İsrail’e geldim. İşgal ordusunda hizmet ettim ve İsrail’de evlendim. Buna rağmen kendimi o topluma ait hissetmedim. Bu nedenle ailemle birlikte Kanada’ya göç ettim” dedi.

Doksanlı yıllarda işgal rejimine göç eden Yahudilerden yüzde 15’inin kendilerine işgal toplumunda yer bulamadıkları için işgal rejiminden göç ettiğini bildiren işgal televizyonu, Yahudi göçmenlerden birinin “İsrail’de 22 yıl yaşadım fakat göç ettim, çünkü kendimi evimde hissetmedim” dediğini aktardı.

İşgal rejiminde yayınlanan raporlar, Sovyetler Birliği’nden işgal rejimine göç eden Yahudilerin yıllarca işgal toplumunda ikinci büyük gücü oluşturmalarına rağmen Batılı Yahudilerin ayrımcılığına maruz kaldıklarına işaret ediyor.

Siyonist rejim yetkilileri son aylarda orduda başkaldırmaların artması konusunda uyarıda bulunarak, bu olayın devam etmesi durumunda siyonist rejimin dağılacağını belirtti. Siyonist rejim sahte, işgalci ve saldırgan bir rejim olarak, pratikte yaşamını sürdürmek ve yayılmacılığına devam etmek için orduya güveniyor, bu yüzden ordu, korsan rejimin savaş siyasetlerinde anahtar role sahip.

Son yıllarda siyonist rejimin özellikle de askeri güçleri konusundaki sorunları şiddetlenmiştir, öyle ki İsrailli gençlerin askerlikten kaçması, siyonist rejim için ciddi bir sorun haline gelmiştir. İşgalci rejim İsrail ordusunun geleceğe umutsuzluğu, rejim yetkililerinin yalan vaatleri ve 2006,2009,2012 ve 2014 yıllarında 33,22,8 ve 50 günlük savaşlarda Filistin ve Lübnan direnişinden ardı ardına aldığı ağır yenilgiler, korsan rejim ordusundaki moral çöküntüsü ve gençlerin orduya katılmamasının başlıca sebeplerdir. Nitekim hali hazırda orduda görev yapan asker ve ordu mensupları da korsan rejimin askeri politikalarından hiç hoşnut olmayıp, kaçmak için fırsat kolluyorlar.

Siyonist rejimin boş propaganda ve vaatlerine kanarak işgal topraklarına göç eden Yahudiler çok fazla zaman geçmeden, işgalci rejimin, kendi işgalci siyasetlerini gerçekleştirmek için onları bir araç olarak kullandığını anlıyorlar. Siyonist rejim Yahudi gençleri orduya katılmaya zorlayarak, işlediği cinayetlere onları da ortak ediyor. Bu yüzden İsrailli gençler umutsuzluğa kapılıp, ırkçı rejimin işlediği cinayetlere ortak oldukları için utanıyorlar. İsrailli gençlerin askerlikten kaçmaları ile ilgili haberler, orduda üst düzey subayların da aynı şekilde ordudan kaçmaya çalıştığı bir ortamda yayınlanıyor. Bu da siyonist rejim ordusunda yoğun krizin yaşandığının habercisidir. Üstelik yayınlanan veriler, aralarında gençlerin de bulunduğu bir çok İsraillinin, işgal altındaki topraklarda yaşamak istemediğini, bir an önce başka yerlere göç etmek istediğini gösteriyor. Bu da siyonist rejimin ters göç gibi büyük bir sorun yaşadığını, dolaysıyla siyonist toplumun yakın zamanda yok olacağını gösteriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.