The Guardian: Gazze’nin İmarını Yolsuzluklar Engelliyor…

  • 27 Aralık 2014
  • 797 kez görüntülendi.
The Guardian: Gazze’nin İmarını Yolsuzluklar Engelliyor…

Gazze ve bölgenin yeniden imarının gecikmesi ile ilgili geniş bir rapor yayınlayan The Guardian gazetesi, Gazze’nin imarını işgal rejiminin ablukasıyla yolsuzlukların engellediğini yazdı.

Gazze’nin geciken imarı nedeniyle ciddi eleştirilerde bulunan gazete, Birleşmiş Milletler’in imar için gereken malzemelerin Hamas’ın eline geçmesini engellemek için kontrolü ele geçirmek amacıyla adımlar attığını belirtti.

Konuyla ilgili bir rapor hazırlayan “Oxfam” hayır müessesesi, Gazze’nin imarıyla ilgili yapılan konferansta bağışta bulunacağını taahhüt eden ülkelerin 5.4 milyar dolar yardım yapacaklarını söylemelerine ve imar için gereken malzemenin Gazze’ye girişi konusunda Filistin Yönetimi, işgal rejimi ve Birleşmiş Milletler arasında anlaşma sağlanmasına rağmen şimdiye kadar Gazze’ye çok az miktarda inşaat malzemesinin ulaştığını belirterek, Aralık ayında bölgeye sadece 287 aracın yük boşalttığını, böyle giderse imarın yıllar alacağını ifade etti.

Birleşmiş Milletler’in verilerine göre son savaşta 100 bin ev hasar gördü ve bundan 600 bin insan etkilendi.

Kışın ağır geçtiği Gazze’de insanlar ciddi sıkıntılarla karşı karşıya. Son savaştan büyük bir yıkımla çıkan bölgede yiyecek, barınma, ısınma ve tedavi gibi en tabii insani ihtiyaçlar konusunda büyük sıkıntı yaşanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.