THY Siyonist İsrail’de en çok yolcu taşıyan yabancı havayolu şirketi

  • 13 Ocak 2018
  • 949 kez görüntülendi.
THY Siyonist İsrail’de en çok yolcu taşıyan yabancı havayolu şirketi

Türk Hava Yolları (THY) 2017 yılında İsrail’e ve oradan başka ülkelere 1 milyondan fazla yolcu taşıdı.

Yenimesaj’da yer alan habere göre, İsrail’de en çok yolcu taşıyan yabancı havayolu şirketi unvanını bu yıl da koruyan THY yeni bir rekora daha imza attı. İsrail’in kendi havayolu şirketi olan El-Al Havayolları haricinde ülkede faaliyet gösteren ve yolcu sayısı bir milyonu geçen ilk şirket THY oldu.

İsrail Havayolları Otoritesinin yayımladığı verilere göre, THY 2017’de İsrail’e ve İsrail’den başka ülkelere 1 milyon 18 bin 555 yolcu taşıdı.

THY’nin 2016’da taşıdığı yolcu sayısı ise 929 bin 838 olarak gerçekleşmişti. THY’nin, İstanbul’dan İsrail’in tek uluslararası havalimanı olan Tel Aviv Ben Gurion’a günde 9 seferi bulunuyor. Bu seferlerden biri Sabiha Gökçen’den sekizi ise Atatürk havalimanından gerçekleşiyor.

THY yolcularının Kudüs’e kolay erişimini sağlayabilmesi için İstanbul-Tel Aviv arasındaki seferlerde tur firmalarına indirim yapmıştı.

Türkiye’den Mecid-i Aksa’nın da içinde bulunduğu işgal altındaki Doğu Kudüs’e havayolu ile gidebilmek için İsrail kontrolündeki Tel Aviv Ben Gurion havalimanını kullanmak gerekiyor

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.