Tikrit kuşatma halkası daralıyor…

  • 08 Mart 2015
  • 1.090 kez görüntülendi.
Tikrit kuşatma halkası daralıyor…

Irak ordusu ile gönüllü halk güçlerinin birkaç gün içerisinde Tıkrit’e gireceği açıklandı.

El Meyadin televizyonu, Irak güvenlik güçlerinin silahlı grupların en sağlam üslerinden biri olan el-Alem kentine birkaç saat içerisinde gireceğini bildirdi.

Tıkrit operasyonunu yöneten Iraklı komutanların önde gelenlerinden biri olan Bedir Örgütü Başkanı Hadi el-Amiri, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, “Biz, Emirli, Curf es-Sahar, Sadiye, Celavla, Daluiye ve Bağdadiye’nin kuzeyini kurtardığımız operasyonların hiçbirinde uluslararası koalisyondan hava desteği almadık. Şimdi de Selahaddin ilinin kurtarılması operasyonunda sadece Irak hava kuvvetlerinden destek alıyoruz” dedi.

El Meyadin muhabiri Zeyneb Tufeyli, Selahaddin ilinin kurtarılması için yapılmakta olan operasyonlarda şu an tüm dikkatlerin silahlı grupların en sağlam üslerinden biri olan el-Alem kentine yoğunlaştığını belirtti ve gönüllü halk güçlerine yakın kaynakların birkaç saat içerisinde el-Alem kentine girileceğini söylediğini nakletti.

El Alem kentinin Irak güvenlik güçlerinin Tıkrit’e girişi için çok önemli olduğunun belirtildiği haberde kentin kuşatma altında olduğu ve kuşatma halkasının giderek daraltıldığı ifade edildi.

Gönüllü Halk Güçleri Sözcüsü Kerim Nuri, teröristlerin yollara, camilere, devlet dairelerine ve hassas bölgelere bombalar ve mayınlar döşediğini belirterek bu durumun Irak güvenlik güçlerinin ilerleyişini yavaşlattığını; ancak birkaç gün içerisinde Tikrit’e girileceğini söyledi.

YDH

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.