Togo’da 3 Günlük Greve Gidildi…

  • 19 Şubat 2015
  • 747 kez görüntülendi.
Togo’da 3 Günlük Greve Gidildi…

Togo’da aralarında doktorların da bulunduğu kamu görevlileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için 3 günlük grev başlattı.

Togo’da aralarında doktorların da bulunduğu kamu görevlileri, 3 yıldır çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep eden Togo Çalışanlar Birliği’nin (STT) çağrısı üzerine ülkede 3 günlük genel grev başlattı.

STT’nin maaşların artırılması, prim, aile ve sosyal yardımlar ile emeklilik koşullarında iyileştirme talebiyle başlatılan grev nedeniyle ülkede hayat durma noktasına geldi.

Hükümetten yapılan açıklamada, öğretmenlerin de greve katılması nedeniyle okulların geçici olarak kapatıldığı kaydedildi.

Elektrikleri kesme tehdidinde bulunan Togo Elektrik Enerji Şirketi çalışanları ise hükümetin grev karşısında alacağı kararların beklendiğini açıkladı.

STT’nin talep ettiği iyileştirmeler konusunda hükümet ile kamu görevlileri arasında aylardır süren görüşmelerde hala uzlaşmaya varılamadı.

Hükümet, görüşmelere devam edilebileceğini belirtirken, STT sözcüsü Dr. Gilbert Tsolegnanu, gelişme kaydedileceği yönünde güvence istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.