Trump, ABD’yi uluslararası toplumdan uzaklaştırıyor

  • 14 Ekim 2017
  • 1.105 kez görüntülendi.
Trump, ABD’yi uluslararası toplumdan uzaklaştırıyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Trump’ın politikaları düzeltilmediği takdirde ABD’nin daha fazla izole olabileceğini belirtti.

İRİB haber kanalına konuşan İran İslam Cumhuriyeti dışişleri Bakanı Behram Kasimi, Trump’ın bu siyasetlere son vermemesi ve aynen devam etmesi durumunda gelecekte bir takım karar ve davranışları beklemesi gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın dün akşam saatlerinde öne sürdüğü boş ve mesnetsiz iddialarının ardından açıklama yapan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, “Trump, başkanlık dönemdinde izlediği yaklaşımları ve tutumlarıyla ABD’yi uluslararası toplumdan uzaklaştırıyor. Bunun yanında günden güne ABD politikalarına karşı tepkiler artıyor” dedi.

Beyaz sarayın yedi maddelik yeni İran stratejisine tepki gösteren sözcü Kasımi, İran bölgede barış ve istikrarı korumaya çalıştığını ve bu yüzden IŞİD gibi tekfirci terör örgütleri ile mücadele ettiğini, oysa Amerika bölgede istikrarsızlık ve savaş çıkarmaya çalıştığını ve bu yüzden terör örgütlerine destek vererek onları beslediğini ve utanmadan da başka ülkeleri terör hamisi olmakla suçladığını vurguladı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin dün akşamki açıklamalarına da değinen Behram Kasımi, “Mogherini’nin Trump’a acil bir şekilde tepki göstermesi uluslararası toplum, Avrupa Birliği ve diğer devletlerin Washington yönetimiyle aynı görüşte olmadığını belirtti. Trump bu politikalarını düzeltmezse ileride daha izole bir ABD’nin ortaya çıkışına neden olacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.