Trump ile görüşen Hollande: KOEP’e saygı gösterilmelidir

  • 29 Ocak 2017
  • 1.005 kez görüntülendi.
Trump ile görüşen Hollande: KOEP’e saygı gösterilmelidir

Dün akşam ABD başkanı Trump ile bir telefon görüşmes gerçekleştiren Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Amerikalı meslektaşından. İran ile varılan nükleer anlaşmaya saygılı davranılması zaruretini bildirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonla görüşmesinde İran ile varılan nükleer anlaşma meselesine temasla Avrupa devletlerinin bu anlaşmaya destek verdiklerini ve devam etmesinden yana olduklarını, bunun BM ve Güvenlik konseyince de kabul edilmiş bir anlaşma olduğunu bildirdi..

Elysee Sarayı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşmede Hollande, terörle mücadelenin Fransa’nın ilk önceliği olduğunu, Irak ve Suriye’deki operasyonlara devam edileceğini belirtti.

Suriye’deki duruma BM himayesinde, siyasi çerçevede bir çözüm bulunması gerektiğini bildiren Hollande, bunun dışında hiçbir çözümün kalıcı ya da sürdürülebilir olmadığını ifade etti.

Rusya ile ilişkiler noktasında, Minsk Anlaşması’nın önemine değinen Hollande, anlaşmanın şartlarına uyulmadığı sürece Rusya’ya yaptırımların kalkmayacağını kaydetti.

AB’de, savunma ve transatlantik güvenliği gibi konuların güçlendirilmesini desteklediğini belirten Hollande, NATO’nun önemine vurgu yaptı.

Hollande’ın Fransa’nın BM’deki rolüne dikkat çektiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:”Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, BM’nin barışın sağlanması ve anlaşmazlıkların çözümünde tek ve eşsiz rolünü vurgulamıştır. Hollande, Paris İklim Anlaşması’nın da gezegenin geleceği için ne kadar önemli olduğunu kaydetmiştir. Hollande, korumacı yaklaşımın siyasi ve ekonomik sonuçlarının olabileceğine değinmiş ve kendi içine çekilmenin çıkmaz bir yol olduğunu dile getirmiştir.Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı, demokrasileri korumanın tek yolunun demokrasilerin temelini oluşturan, sığınmacıları kabul gibi prensiplere saygı duymak olduğunu da hatırlatmıştır.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.