Trump İran’la iş yapan Avrupalı firmalar ve OPEC’i hedef aldı

  • 02 Temmuz 2018
  • 1.958 kez görüntülendi.
Trump İran’la iş yapan Avrupalı firmalar ve OPEC’i hedef aldı

Amerikan başkanı Donald Trump İran’la iş yapan Avrupalı firmalar ve OPEC’i hedef aldı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü OPEC’i manipülasyon yapmakla suçladı.

Cumhuriyetçilere yakınlığıyla bilinen Fox TV’de Maria Bartiromo’nun sunduğu Sunday Morning Features programına konuk olan Trump, OPEC’i dünya petrol piyasalarını manipüle etmekle suçladı.

Gidişata dur denilmesi gerektiğini belirten Trump, “OPEC ülkeleri manipülasyon yapmayı durdurmalı, çünkü bu ülkelerin bir çoğunu biz koruyoruz. Bu duruma ‘dur’ deseler iyi olur” diye konuştu.

Trump ayrıca, İran’la iş yapan Avrupalı şirketlere yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı yönündeki soruya, “Evet kesinlikle, İran’la ticaret yapan Avrupalı firmalara müeyyide uygulanacak. Şu anda yaptığımız da bu” diye cevapladı. ABD Hazine Bakanlığından bir yetkili, geçtiğimiz günlerde Washington’un müttefik ülkelerden ve şirketlerden İran’dan yaptıkları petrol ithalatını 4 Kasım’a kadar sonlandırmalarını istediğini bildirmişti.

Yetkili, söz konusu şirketlerin bu tarihten sonra İran’dan petrol ithal etmeleri durumunda ABD’nin yaptırımlarıyla karşılaşabilecekleri uyarısında bulunulduğunu da dile getirmişti.

Aynı yetkili, ayrıca, ABD’nin Türkiye, Çin ve Hindistan gibi İran petrolü ithal eden ülkelerle konu hakkında temaslar içinde bulunacağı bilgisini paylaşmıştı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.