Trump, Suriye’deki Askeri Masrafların Parasını Arabistan’dan İstedi

  • 04 Nisan 2018
  • 1.015 kez görüntülendi.
Trump, Suriye’deki Askeri Masrafların Parasını Arabistan’dan İstedi

Amerikan başkanı Donald Trump, dün Estonya, Letonya ve Litvanya cumhurbaşkanlarıyla Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında, ‘Eğer Suudiler Amerika’nın Suriye’de kalmasını istiyorlarsa bunun mali bedelini ödemeliler’ dedi.

Arabistan veliahtı Muhammed Bin Selman, 30 mart tarihinde yaptığı açıklamada, Amerika’dan Suriye’den çekilmemesini istemişti.

Amerika sözde terörizmle mücadele bahanesiyle Suriye devletinin izni olmadan kanunsuz bir şekilde Suriye’de askeri varlığını sürdürürken, Trump, Amerika’nın Ortadoğu bölgesinde 17 yıldır askeri varlığı için 7 trilyon dolar harcama yaptığını bunun Amerika için ölüm ve yıkımdan başka bir sonucunun olmadığını itiraf etti.

Amerikalı üst düzey askeri yetkililer Suriye’de uzun vadeli kalma ve hatta ABD askerlerinin sayısının arttırılmasını gündeme getirirlerken Trump geçtiğimiz günlerde açık bir şekilde Amerika’nın Suriye’den çekilmesi gerektiğini zira maddi bedelinin ağır olduğunu dile getirdi.

Trump’ın bu açıklaması, başta siyonist İsrail olmak üzere Arabistan gibi ABD’nin işbirlikçisi ülkelerin rahatsızlığını ve kaygısına neden oldu.

Suriye ordusu ve müttefiklerinin ABD, ırkçı İsrail ve Arabistan gibi dış güçlerin desteğindeki terör örgütlerine karşı zaferleri teröristlerin hamilerinin kaygısına neden oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.