Trump: Suudi Arabistan’ı savunmaya hazırız

  • 15 Eylül 2019
  • 813 kez görüntülendi.
Trump: Suudi Arabistan’ı savunmaya hazırız

Amerika baÅŸkanı Donald Trump dün akÅŸam Suudi veliaht prens Muhammed bin Salman ile yaptığı telefon görüşmesinde, Washington’un Suudi Arabistan’ın güvenliÄŸini savunmaya hazır olduÄŸunu söyledi.

Ä°RNA’nın bildirdiÄŸine göre yapılan telefon görüşmesinde, Yemen halk komiteleri ve ordu güçlerinin Suudi Aramco tesislerine SÄ°HA saldırısı ardından bu saldırının Amerika ve dünya ekonomisini olumsuz etkilediÄŸini belirtti.
Suudi liderlerini daha önce saÄŸmal ineklere benzeten Amerika baÅŸkanı bir seçim kampanyası konuÅŸmasında “Suudi krallık düzeninin Amerika’nın destekleri olmadan 2 hafta içinde dağılacağını” söylemiÅŸti.
Bu arada Amerika dışiÅŸleri bakanı da Cumartesi akÅŸamı yayımladığı Tweetlerle hiçbir delil ve kanıt göstermeksizin Ä°ran’ı Arabistan Aramco tesislerine saldırıdan sorumlu tuttu.
Pompeo Ä°ran karşıtı temelsiz iddialarının devamında Tahran’ın Suudi Arabistan petrol tesislerine yapılan saldırının arkasında olduÄŸunu iddia etti.
BilindiÄŸi üzere Yemen halk komiteleri ve ordu güçleri Cumartesi günü 10 silahlı insansız hava aracı ile Suudi koalisyonun Yemen’deki cinayetlerine misillemede bulunup Suudi Aramco firmasına ait Bekik ve Haris rafinerilerini hedef aldı.
Operasyonun ardından Yemen silahlı kuvvetler sözcüsü Yahya el-Sar’i yayınladığı raporda söz konusu saldırının Yemenlilerin 5 yıldan beri devam eden mütecaviz koalisyonun cinayetlerine karşı doÄŸal ve meÅŸru hakları olduÄŸunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.