“Trump, Suudilerin insanlık dışı girişimlerine destek için bölgeye geldi”

  • 30 Mayıs 2017
  • 1.012 kez görüntülendi.
“Trump, Suudilerin insanlık dışı girişimlerine destek için bölgeye geldi”

İran Yargı Erki Başkanı, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suudi Arabistan’a Suudilerin insanlık dışı girişimleri, Siyonistlere destek ve İran fobiayı yaymak için geldiğini ifade etti.

ABD Başkanı Trump geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan ve işgal altındaki Filistin topraklarını ziyaret etti.

İran Yargı Erki Başkanı Ayetullah Sadık Amuli Laricani bugün üst düzey yargı yetkilileriyle düzenlediği oturumda yaptığı açıklamada, ABD Başkanı’nın Ortadoğu’da yöneticileri masum Yemenlilerin kanını akıtan ve en kötü savaş suçları işleyen bir ülkeyi ziyaret ettiğini kaydetti.

İran Yargı Erki Başkanı, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suudi Arabistan’a Suudilerin insanlık dışı girişimleri, Siyonistlere destek ve İran fobiayı yaymak için geldiğini ifade ederek, Trump’ın hiçbir zaman seçim yapmayan bir hükümet liderleriyle görüşerek, kılıç dansı yaptığını, ardından da İran İslam Cumhuriyeti’ni terörizmi desteklemekle suçladığını, hal bu ki kendilerinin bölgede terörizmi türettiklerini vurguladı.

İran Yargı Erki Başkanı, Suudi Arabistan ile yüzlerce milyar dolarlık silah anlaşmalarını imzalarken ABD’nin İran’dan savunma programından geri adım atmasını istediğini, ancak İran’ın kendi savunma kabiliyet ve imkanlarına ulaşmaktan taviz vermeyeceğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.