Trump’ın İran aleyhinde karalama çabaları sürüyor

  • 18 Ekim 2017
  • 1.308 kez görüntülendi.
Trump’ın İran aleyhinde karalama çabaları sürüyor

Amerikan başkanı Trump’ın İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde karalamaya yönelik siyasetlerinin devamında ‘İran İslam Cumhuriyeti’ni tehlikeli olarak nitelerken, kendisinin İran aleyhindeki yeni stratejisinin İran’ın nükleer silaha ulaşmasına engel olacağını” iddia etti.

Trump’ın İran aleyhindeki bu saçma sapan iddiaları devam ederken İran ise nükleer silahlara her zaman karşı olduğunu bildirmiş ve bizzat İslam inkılabı rehberi fetva yayınlayarak, bu tür silahlardan yararlanmanın şer’an haram olduğunu bildirmiştir. Bu arada BM, Güvenlik Konseyi ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu gibi kuruluşlar da, İran’ın nükleer çalışmalarının barışçı olduğunu bildirmişlerdir.

Amerikan başkanı Trump, Heritage kurumunda yaptığı konuşmada, İran devrim muhafızları aleyhinde yeni bir takım yaptırım kararı aldıklarını söyledi.

Trump geçen cuma günü de, İran’ın nükleer anlaşmaya bağlı kaldığını bildiren uluslararası atom enerjisi kurumunun 8 ayrı raporunu hiçe sayarcasına İran’ın nükleer anlaşmaya bağlı kalmadığını iddia etmiş ve bundan dolayı da bu anlaşmayı feshedeceğini ilan etmişti.

Turmp ayrıca İran’ı terörizme destek vermekle suçlayan iddiada bulunurken, İran devrim muhafızları ordusu ve İran İslam Cumhuriyeti Irak ve Suriye devletlerinin resmi talepleri doğrultusunda terörizmle mücadelede  çok önemli rol oynamışlar ve Amerika ile müttefiklerinin desteğindeki terörist gruplara ağır darbeler indirmiş ve bu durum İran devrim muhafızlarının Trump tarafından terör listesine alınmasında başlıca sebep olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.