Trump’ın Kudüs Kararına Karşı İntifadanın 15’inci Cumasında Onlarca Kişi Yaralandı ​

  • 17 Mart 2018
  • 1.847 kez görüntülendi.
Trump’ın Kudüs Kararına Karşı İntifadanın 15’inci Cumasında Onlarca Kişi Yaralandı ​

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü Siyonist işgal rejiminin başkenti kabul etme kararının üzerinden 100 günün geçtiği 15’inci Öfke Cumasında çıkan çatışmalarda onlarca Filistinli yaralandı

İşgal altındaki Kudüs’te elli bine yakın Filistinli dün, işgal güçlerinin bütün engellemelerine rağmen Mescidi Aksa’ya ulaşıp Cuma namazını eda etti.

Cuma namazından sonra Beytlahim’deki El-İzze mülteci kampı önünde başlayan ve Beytlahim’in kuzeyine kadar devam eden gösterilerde işgal güçleri plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullanarak halkı dağıtmaya çalıştı.

Ramallah’ın Bel’in köyünde yapılan haftalık gösteriye yabancı aktivistler de katıldı.

ABD Başkanı Trump’ın aldığı kararı attıkları sloganlarla protesto eden bölge halkı, esirlerin serbest bırakılmasını, işgale her türlü yol ve yöntemle karşı konulmasını istediler.

Ramallah’ın Bedres ve Na’lin köylerinde yapılan gösterilere de sert müdahale eden işgal güçleri bazı gençlerin gazlar nedeniyle boğulma tehlikesi geçirmelerine neden oldular.

El-Halil, Nablus, Kalkiliya’da şiddetli çatışmalar yaşanırken, işgal güçleri aşırı güç kullanarak göstericileri dağıtmaya çalıştı.

Cuma namazından sonra Han Yunus şehrinin doğusuna düşen Yeni Abasan’ın doğusuna yürüyen gençlere ateş açan işgal güçlerinin 6 kişiyi yaraladıkları belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin edindiği son bilgilere göre, işgal güçleri Mescidi Aksa avlusunda bir genci gözaltına alırken, El-Bire’de biri gazeteci iki kişi, Ramallah’ın Bedres beldesinde çıkan çatışmalarda 2 genç yaralandı.

Tulkerem’de ise Filistinli gençlerin attığı taşlardan birinin isabet ettiği işgal askeri yaralandı.

ABD başkanı Donld Trump 6 Aralık 2017 tarihinde Kudüs’ü işgal rejimi İsrail’in başkenti olarak resmiyete tanımış ve Amerikan dışişleri bakanlığına bu konuda gerekli işlemleri başlatması direktifini vermişti. Bunun üzerine ABD dışişleri bakanlığı sözcüsü  Heather Nauert  Amerika’nın Kudüs’teki yeni elçilik binasının 14 Mayıs tarihinde açılacağını bildirmişti.

O tarihten şimdiye kadar yapılan protesto eylemlerinde 19 Filistinli siyonistlerce şehit edilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.