Trump’ın Kudüs Kararından Sonra Başlayan İntifadada 562 Çocuk Tutuklandı ​

  • 23 Mart 2018
  • 1.779 kez görüntülendi.
Trump’ın Kudüs Kararından Sonra Başlayan İntifadada 562 Çocuk Tutuklandı ​

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar İşleri Heyeti, son üç buçuk ayda işgal altındaki Kudüs ve Batı Yaka’da 562 çocuğun tutuklanmasını kayıt altına aldıklarını belirtti.

Heyet konuyla ilgili olarak dün (22 Mart Perşembe) yayınladığı raporda, işgalci İsrail’in Filistinli çocuklara yönelik son yıllarda sürdürdüğü baskı, zulüm ve tutuklama politikasını son aylarda daha da artırdığına dikkat çekerek, ABD Başkanı Donald Trump’ın işgal altındaki Kudüs şehrini Siyonist rejimin başkenti kabul etme kararından bu yana 562 çocuğun tutuklandığını ifade etti.

Açıklamada daha önceki yılların aynı dönemiyle kıyaslandığında bu dönemde tutuklamalarda %25 artış olduğu hatırlatıldı.

Heyet yaptığı açıklamada “Uluslararası sözleşmelerle dünya ülkelerindeki teamüllere göre çocuklar en son seçeneğe göre tutuklanırlar. Onların tutuklanması en sona bırakılır. Yargıç onu tutuklamamak için her yola başvurur. İlla da tutuklanması gerekiyorsa en kısa süreyle tutuklanır. Ancak işgal rejiminde böyle değildir. Onları kasıtlı tutuklamakta, ilk hamlede zindana atmakta ve en uzun süreyle içerde tutmaktadır” ifadesini kullandı.

Heyet, Filistinli çocukların zindanlarda her türlü fiziki ve psikolojik işkenceye maruz kaldıklarını, kendilerine yönelik her türlü ihlalin yapıldığını hatırlattı.

Yerel ve uluslararası kuruluşlara çağrıda bulunan Heyet, Filistinli çocukların tutuklanmasını önlemek için harekete geçmelerini, hala zindanlarda bulunan 350 çocuğun serbest kalması için de işgal rejimine baskı yapmalarını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.