Trump’ın kuruntusu: İran müzakere masasına geri dönecek

  • 27 Eylül 2018
  • 1.539 kez görüntülendi.
Trump’ın kuruntusu: İran müzakere masasına geri dönecek

Amerika Başkanı Donald Trump bir kez daha İran müzakere masasına geri döneceğini ve yeni bir anlaşmaya varacaklarını iddia etti.

Amerika Başkanı Donald Trump Çarşamba günü New York kentinde düzenlediği basın toplantısında İran ile imzalanan nükleer anlaşma en kötü anlaşmalardan biri olduğunu ileri sürdü.

Trump’ın bu iddiası, Çarşamba günü Trump başkanlığında BM Güvenlik Konseyi’nde düzenlenen oturumda konseyinin Amerika dışında 14 üyesi Bercam nükleer anlaşmasına destek verdikleri ve uluslararası bir anlaşma olan bu anlaşmanın devam etmesine vurgu yaptıkları halde gündeme geliyor.

Amerika Başkanı Trump açıklamasının devamında Avrupa ülkelerini Amerika’nın İran’a dayattığı yaptırımlara eşlik etmeleri yönünde tehdit ederek, Avrupa ülkeleri Amerika ve İran ile ticaret arasında birini seçmeleri gerektiğini vurguladı.

Bu tehdit de, Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu Federica Mogherini Çarşamba günü New York’ta yaptığı açıklamada, AB’nin İran İslam Cumhuriyeti ile ticareti kolaylaştırma planı Kasım ayından önce yürürlüğe gireceğini açıkladığı halde gündeme geldi.

Basın toplantısında Kuzey Kore krizinden sonra Filistin konusuna değinen Trump, her zaman olduğu gibi korsan İsrail’in tarafını tuttu. Trump Filistin – İsrail münakaşasının son bulması için iki devletli çözüm daha muhtemel olduğunu, ancak kendisi tek devletli çözümden yana olduğunu ifade etti.

Trump bir kez daha Çin yönetimini Amerika’nın seçimlerine karışmakla suçladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.