Trump’ın Ortadoğu Barış Temsilcisi Siyonist Esir Askerlerin Aileleriyle Görüştü

  • 26 Ocak 2018
  • 892 kez görüntülendi.
Trump’ın Ortadoğu Barış Temsilcisi Siyonist Esir Askerlerin Aileleriyle Görüştü

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ortadoğu Barış Temsilcisi Jason Greenblatt dün (25 Ocak Perşembe) Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları’nın elinde esir bulunan Siyonist askerlerin aileleriyle bir araya geldi.

Siyonist işgal rejimini ziyaret eden ABD Ortadoğu Özel Temsilcisi Greenblatt dün (25 Ocak Perşembe) Gazze’de Kassam Tugayları’nın yaklaşık üç yıl önce esir aldığı Siyonist askerler Hadar Goldin, Oron Shaul, Abraham Mengistu ve Hişam Es-Seyyid’in aileleriyle görüştü.

Görüşmenin ardından Twitter hesabından açıklama yapan Greenblatt “bugün Hamas’ın Gazze savaşında çocuklarını alıkoyduğu değerli Goldin ve Shaul aileleriyle görüştüm” dedi.

Greenblatt yaptığı açıklamanın devamında “bu aileler Hamas hareketinin utanç verici ve aşağılık tutumu nedeniyle dayanılması güç sıkıntılar çekiyorlar. Bütün İsraillilerin dönmesi gerekir ve ben aileleri için dua ediyorum” ifadesini kullandı.

Diğer taraftan iki hafta önce konuyla ilgili açıklama yapan Siyonist Savaş Bakanı Avigdor Lieberman, Gazze’de tutulan İsraillilerin ölü mü sağ mı olduklarını bilmediklerini söyledi.

Gazze üzerindeki kuşatmanın kaldırılmasının Gazze’de alıkonulan İsraillilere ait cesetlerin iadesine bağlanmasıyla ilgili yöneltilen bir soruyla Lieberman “bunların sağ mı ölü mü olduklarını bilmiyoruz. Hamas silahını bırakmadan ve İsraillileri teslim etmeden Gazze halkının yaşam şartları iyileşmeyecek” ifadesini kullanmıştı.

Lieberman’ın açıklamalarıyla uzun yıllardır Kassam Tugayları’nın elinde bulunan askerlerin öldüğünden bahsedilen işgal rejiminde ilk kez bir yetkili esirlerin hayatta olabileceğini ima etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.